FCK har investeret langt over 100 mio. kr. i spillere, siden Ståle Solbakken vendte tilbage til København i 2013, men der er lang vej endnu, hvis man spørger nordmanden selv.

FC København er på vej tilbage til fordums styrke og ligner det bedste bud på en kommende danmarksmester. Men billigt har det ikke været. Lige i omegnen af 125 mio. kr. har Ståle Solbakkens investeringer i spillertruppen indtil videre kostet FCK siden hans tilbagekomst til klubben i 2013.

I 2011 spillede FCK ottendedelsfinale i Champions League, og sommeren forinden havde klubben vundet Superligaen med spillere som Jesper Grønkjær og Dame N’Doye i truppen.

Læs også:

Men siden succes-sæsonen i 2011 har FCK kun vundet guld en enkelt gang, mens FC Nordsjælland, AaB og FC Midtjylland på skift har snuppet mesterskabet for næsen af løverne. Det har fået klubben til at investere stort på vejen tilbage mod succes.

FC København har brugt omkring 124,5 mio. kr. på nye spillere, siden klubben i 2013 hentede Ståle Solbakken tilbage som træner efter mindre heldige trænerforløb i Tyskland og England.

I kølvandet på store spillerindkøb i Brøndby, der hentede næsten en kvart mia. kr. på børsen, og Matthew Benhams indtog i FC Midtjylland med en masse penge til den slukne pengekasse, skruede også FC København op for transferbeløbene.

Allerede i 2014 investerede klubben massivt med tilbagekøbet af Andreas Cornelius for 27 mio. kr. som den mest markante forstærkning. Siden er investeringerne fortsat.

I denne sommers transfervindue er der købt dyrt ind til den trup, der skal vippe magtbalancen over på københavnske hænder igen. Klubben har valgt at investere 30 procent mere i superligaholdet over en periode på tre år.

Federico Santander, Benjamin Verbic og Kasper Kusk er indtil videre kommet til klubben i sommerens transfervindue for ca. 40 mio. kr. samlet. Federico Santanders pris alene løber op i 23 mio. kr, og det gør ham til den dyrest indkøbte udlænding i dansk fodbold nogensinde. Derudover er der skrevet kontrakt med en transferfri klublegende i form af William Kvist, mens Peter Ankersen og Thomas Kazinski er hentet på lejeaftaler.

Trods beløbene mener Ståle Solbakken ikke, at transfervinduet har været specielt dyrt:

»I dette transfervindue har vi kun investeret store penge i Federico Santander. De andre nye spillere har været indenfor vores normale maksimumpris for én spiller. Selvom Santanders pris er acceptabel, er den tre-fire kategorier over, hvad vi normalt betaler for en enkelt spiller,« siger han.

Aldo Petersen, der er tidligere storaktionær i FCK, er begejstret over FCKs store investeringer i spillertruppen.

»Det er den største opjustering nogensinde i dansk fodbold, og jeg er overbevist om, at de nye spillere vil være med til at starte en ny guldalder for FCK, som vil betyde, at de igen vil dominere i de næste tre-fire år. Ståles start har måske været lidt famlende, men med de mange investeringer har FCK gjort det ualmindeligt svært for de andre superligaklubber, og jeg er overhovedet ikke i tvivl om, at de vinder mesterskabet i år,« siger han.

FCK har efter to runder maksimumpoint i Superligaen og en flot udebanesejr i Europa League over tjekkiske Jablonec, som FCK møder i returopgøret torsdag. Der er derfor også god grund til at være optimistisk på holdets vegne.

»Vores mål er at blive danske mestre igen og stabilisere os over flere sæsoner. Nu har vi en meget ung og talentfuld trup med det rette miks af spillere, og vi vil dominere i Danmark igen og kvalificere os til europæisk gruppespil,« siger FCK-træneren, der dog mener, at der stadig er et stykke op til det FCK-hold, som han førte til Champions League-succes i 2010/11 sæsonen.

»Der er ret lang vej endnu. Vi er tættere på, hvor jeg gerne vil se holdet være. Selvom der er nogle ret nye spillere i truppen, synes jeg, vi lærer hinanden bedre at kende, der er flere spillere på vej tilbage fra skader, og jeg er meget glad for sæsonens start.«

Om der er tegning til en ny storhedstid for FCK, kan torsdagens Europa League-kvalifikationskamp mod Jablonec måske give et praj om.