Corona-krisen får nu yderligere konsekvenser i FC København.

For godt en uge siden sendte man en lang række ansatte hjem, og nu er turen kommet til blandt andet Ståle Solbakken og spillerne.

Således meddeler FCK, at klubbens Superliga-spillere, trænerstab og sportslige ledelse går 20 procent ned i løn.

Indtil videre gælder det en periode på to måneder.

Ifølge anfører Carlos Zeca sker det for at hjælpe klubben så godt som muligt gennem denne usikre tid.

»Vi ved, at der er en masse mennesker, der arbejder hårdt bag kulisserne hver dag for, at alt skal være bedst muligt for os spillere. Det er et privilegium at spille i en klub som FCK, hvor alt er lagt til rette for, at vi kan præstere. Vi kan ikke løse den her svære situation, men vi kan komme med vores bidrag til, at alle oplever, at vi står sammen i FCK – også når det er svært.« siger Carlos Zeca i en pressemeddelelse.

I en samlet udtalelse fra den sportslige ledelse - manager Ståle Solbakken og teknisk direktør Johan Lange - bakker de også op om beslutningen.

»Vi gør det her, fordi vi gerne vil være solidariske med resten af klubben og organisationen. Vi har en masse kolleger, der er hjemsendt lige nu og andre kolleger, der arbejder hårdt for at holde hjulene i gang under vanskelige forhold.«

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Vores mål med lønnedgangen er at sikre, at FCK står stærkest muligt som organisation efter corona-krisen. Det er vores bidrag til at hjælpe alle i klubben bedst muligt og sende et signal om, at vi er i samme båd, og vi skal alle hjælpe klubben bedst muligt,« lyder det fra Ståle Solbakken og Johan Lange.

Det fremgår samtidig, at beslutningen er truffet i samråd med hovedaktionærerne og bestyrelsesformand Bo Rygaard.

»Vi sætter stor pris på, at spillerne og den sportslige ledelse i klubben har valgt det her skridt for at give klubben bedre og mere bæredygtige forudsætninger i en vanskelig periode. Det viser, at vi står sammen om at komme sikkert igennem en kritisk situation og stå stærkere på den anden side,« siger Bo Rygaard.

Dermed bliver FCK den første fodboldklub i Danmark, som tager dette skridt for at holde skindet på næsen under corona-epidemien.