Mathias Zanka er FCKs førsteprioritet.
Mathias Zanka er FCKs førsteprioritet. Foto: TOUSSAINT KLUITERS
Der mangler fortsat to vigtige kampe af sæsonen for FCK med en pokalfinale i aften mod AaB og sidste Superliga-kamp mod OB i Parken.

Men FCKs nye manager Ståle Solbakken og teknisk direktør Johan Lange har allerede fokus på næste sæson og sommerens transferaktiviteter. Her er det Ståle Solbakkens topprioritet at mindst én solid forsvarsspiller og muligvis to skal hentes til truppen.

Derfor har FC København ifølge BTs oplysninger igen henvendt sig til hollandske PSV Eindhoven for at hente tidligere anfører Mathias Zanka Jørgensen hjem.

Da FCK solgte Ragnar Sigurdsson til Rusland i januar, så forsøgte man allerede dengang at hente Zanka ind som afløser, men PSV sprang fra aftalen i sidste øjeblik, fordi PSV-træner Phillip Cocu følte sig tyndt besat defensivt.

- Sidst (i vinterens transfervindue, red.) sagde jeg bare, at vi havde været i kontakt, men det var ikke noget, som kunne lade sig gøre af økonomiske årsager. Vi kender alle sammen Mathias ’Zanka’, men det er ikke sådan, som alle tror, at han med sikkerhed kommer. Også denne gang er der noget, der hedder økonomi, siger Ståle Solbakken .

Zanka fik ikke mere spilletid i foråret af den grund, og han er desperat for at komme væk fra den hollandske klub. Selv om Zanka blot spillede ni førsteholdskampe i sidste sæson, står PSV - som Solbakken også antyder - fast på, at han ikke går gratis.

- Der er konkret interesse for Zanka. Det er sandsynligt, at han forlader os, men det bliver ikke gratis, siger PSV-træner Cocu til lokalavisen Eindhoven Dagblad.

Journalist Rik Elfrink fra Eindhoven Dagblad vurderer, at det kommer til at koste FCK mindst 4 mio. kr. at hente Zanka tilbage, selv om han skiftede transferfrit til PSV i 2012.

Men Mathias Zanka Jørgensen er en dyr herre på lønfronten, og han skal også være villig til at gå ned i løn for at rykke tilbage til sin tidligere klub. Der er stadig visse udfordringer ved skiftet, selv om begge parter vil hinanden.

Derfor lurer FCK også på en plan B, hvor den tidligere AaB-forsvarsprofil Lasse Nielsen er involveret.

Lasse Nielsen er havnet i en klemme, fordi han i sommer skiftede til NEC Nijmegen, men som netop er rykket ned i den næstbedste hollandske række.

Det er ikke ligefrem en del af udviklingsplanen for forsvarsspilleren, som Ståle Solbakken flere gange har fremhævet, da han var i AaB. NEC skal barbere deres spillerbudget ned efter nedrykningen og vil nok være villige til at sælge en løntung Lasse Nielsen, som de hentede for 2,5 mio. kr. i AaB.

Om der kan blive plads til Lasse Nielsen i FCK, handler i høj grad om, hvorvidt FCK henter Zanka og lejer/køber Georg Margreitter i Wolverhampton.

Solbakken har endnu ikke truffet en beslutning om, hvorvidt han vil beholde Margreitter.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.