Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det gode humør og de legendariske pandekager stod side om side med de spydige kommentarer, da FC København gæstede byens rådhus onsdag.

Som traditionen vil det, var de danske mestre inviteret til sejrsdans og pandekager, men netop i år havde traditionen en anderledes og aparte krølle.

Og det lagde de fleste mærke til, da overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (S) fik afholdt en tale til ære for FC København.

»Stort tillykke, det er et fortjent mesterskab. Og på vegne af hele vores by, København, vil jeg bare sige, at vi er stolte af jer,« sagde overborgmesteren. Du kan se billeder fra arrangementet i bunden af artiklen.

Stikpillerne fór gennem rummet, da FC København og direktør Jacob Lauesen (th.) var på besøg hos overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (i midten) på Københavns Rådhus.
Stikpillerne fór gennem rummet, da FC København og direktør Jacob Lauesen (th.) var på besøg hos overborgmester Sophie Hæstorp Andersen (i midten) på Københavns Rådhus. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson
Vis mere

Da hun afsluttede sin talestrøm blottede hun nemlig kort – og meget subtilt – sit gule og blå brøndbyhjerte.

»Det er jeres 14. mesterskab siden 1993. 14 gange guld på under 30 år. Det må man jo sige er enestående,« sagde hun og fortsatte.

»Så meget guld i pokalskabet kan jo gøre visse andre fans og  klubber helt gule og blå af misundelse. Med det vil jeg ønske jer rigtig stort tillykke.«

Med et stort smil på læben gav hun ordet videre til direktør i FC København Jacob Lauesen, som lynhurtigt greb bolden, han fik kastet af overborgmesteren.

Og han havde haft rigelig tid til at forberede sig hjemmefra, da FCK allerede vandt mesterskabet sidst i maj. Dermed kunne han give Københavns overborgmester lidt igen, da det ikke er nogen hemmelighed, at hun er glødende Brøndby-fan.

Sophie Hæstorp Andersen har sæsonkort til Brøndby Stadion, og for et par år tilbage nævnte hun kækt, at hun ville sørge for, at FCK taber lidt oftere, hvis hun blev overborgmester.

»Sophie, vi takker dig for samarbejdet, og vi synes du har fået en rigtig god start herinde,« sagde Jacob Lauesen.

»Men da du i januar 2020 lovede, at du ville bringe flere nederlag til byens hold, FC København, tog du indtil videre munden lidt for fuld. Det løfte glæder vi os til at komme tilbage om et år og få modbevist igen,« forklarede han – også storsmilende.

Efter arrangementet havde en række fans mulighed for at få autografer og få taget billeder med deres lokale helte.

Carlos Zeca skriver en autograf på en glad fans trøje.
Carlos Zeca skriver en autograf på en glad fans trøje. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson
Vis mere
Fans havde mulighed for at tabe billeder foran pokalen.
Fans havde mulighed for at tabe billeder foran pokalen. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson
Vis mere
FCK-spillerne med Carlos Zeca i fokus.
FCK-spillerne med Carlos Zeca i fokus. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson
Vis mere