OB skal have ny sportsdirektør.

Når den kommende transfervindue i januar er smækket i, smækker Jesper Hansen også døren til sit kontor for sidste gang.

»Jeg har været fantastisk glad for de seks et halvt år, jeg har haft i OB. Det har været en spændende og udfordrende tid, og jeg synes, at jeg med god samvittighed kan se tilbage på den opgave, jeg i sin tid gik ind til. I øvrigt en opgave, som er løst i tæt samarbejde med mange gode og dygtige kolleger i Ådalen,« siger Jesper Hansen til klubbens hjemmeside:

»OB var lige sluttet på 10.-pladsen, da jeg kom til, og i sidste sæson sikrede vi os en 5.-plads, og derfor synes jeg også, at tidspunktet er det rigtige for OB. Nu skal der andre kræfter til.«

Jesper Hansen forlader om få måneder jobbet som sportsdirektør i OB.
Jesper Hansen forlader om få måneder jobbet som sportsdirektør i OB. Foto: Sophia Juliane Lydolph
Vis mere

I praksis betyder det, at Jesper Hansen har sidste arbejdsdag i OB 31. januar næste år. Han kom til klubben i foråret 2013.

Fra den øverste ledelse lyder skudsmålet til den afgående sportsdirektør således:

»OB er på mange parametre blevet en mere homogen klub de sidste seks-syv år, og det har Jesper Hansen en meget stor andel i. Vi har fået en langt bedre økonomi, der er skabt et godt samarbejde med amatørafdelingen, og så har vores akademi med Jespers bidrag taget kolossale udviklingsskridt, hvilket blandt andet afspejler sig i antallet af spillere af egen avl, der ender på superligaholdet,« siger Niels Thorborg, bestyrelsesformand i Odense Sport & Event:

»Endelig har Jesper stået i spidsen for den igangværende udvikling af faciliteterne i Ådalen. Det er en milepæl for os, som kommer til at betyde rigtig meget i spillere og lederes dagligdag.«

Endnu er der ikke en ny sportsdirektør på plads i den fynske superligaklub, der i øjeblikket ligger nummer fire i Superligaen. Men ifølge klubbens hjemmeside fremgår det, at jobbet skal være besat, 'når Superligaen sparkes i gang igen midt i februar'.

»Vi skal bruge den kommende tid på at sondere terrænet efter en kvalificeret afløser. Det er nogle store sko, der skal fyldes ud, for det er klart, at den nye sportsdirektør skal kunne lægge oven på den udvikling og de resultater, der er blevet skabt de sidste seks-syv år,« supplerer Niels Thorborg.

Og Jesper Hansen selv? Når han siger stop efter overståede transferaktiviteter til januar næste år, har han endnu ikke de store planer.

»Foreløbig koncentrerer jeg mig om at gøre arbejdet i OB færdigt. Derefter vil jeg tillade mig at holde en god, lang ferie. Livet som sportsdirektør er en livsstil, så jeg vil tage den nødvendige tid til at overveje, hvad fremtiden skal byde på,« siger Jesper Hansen.