Carsten V. Jensen har haft en travl weekend.

For i perioder så det ud, som om det ikke ville være Kasper Hjulmand, der skulle stå i spidsen for mandagens træning.

Alligevel er det den 46-årige jyde, der står i støvregnen på Farum Park under FC Nordsjællands første træning efter juleferien.

En ferie, der endte hektisk, da Kasper Hjulmand ifølge B.T.s oplysninger var førstevalget til at overtage trænersædet i Anderlecht.

Kasper Hjumand bliver i FC Nordsjælland indtil sommer. Og så venter nye eventyr.
Kasper Hjumand bliver i FC Nordsjælland indtil sommer. Og så venter nye eventyr. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Men noget gik galt, for søndag aften præsenterede den belgiske klub Fred Rutten som ny træner.

»Det er ikke en hemmelighed, at der har været skriverier hen over julen. Det blev konkret her hen over weekenden, og vi har haft noget at forholde os til,« siger FC Nordsjællands sportschef, Carsten V. Jensen, til B.T. Sport.

Der kom dog et tidspunkt, hvor klubben måtte indse, at det ikke lykkedes, fortæller han.

»Der var noget, der ikke nåede i mål. Klubben, det handlede om, annoncerede en ny træner,« siger Carsten V. Jensen.

Kasper Hjulmand var tæt på at skifte til belgisk fodbold, men han bliver altså i Danmark og Superligaen i foråret.
Kasper Hjulmand var tæt på at skifte til belgisk fodbold, men han bliver altså i Danmark og Superligaen i foråret. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Men hvad gik der galt, siden det ikke var Kasper Hjulmand, der endte med at sætte sin underskrift på en kontrakt med den belgiske klub? Et spørgsmål, som Carsten V. Jensen har svært ved at svare på. For i FC Nordsjælland var de bestemt ikke afvisende over for at lade træneren gå, fortæller han. Nærmere tværtimod.

»Det, jeg kan sige, er, at vi som klub føler, vi har gjort vores arbejde. Vi var positivt indstillede over at få gjort det, der skulle til. Men det kræver sit arbejde – at vi får sat os sammen og kigget på et setup. Her i klubben er det vigtigst for os trods alt, at vi har noget, der fungerer fra i dag. Det er nummer et. Og så skal vi ind i dialogen om betingelserne. Det arbejde var vi positivt godt i gang med, men på et tidspunkt får jeg at vide, der er annonceret en ny træner, og så stopper det arbejde,« siger Carsten V. Jensen på dagen, hvor det blev annonceret, at Kasper Hjulmand stopper i FC Nordsjælland efter forårssæsonen.

Han har dog været klar over, at han på et tidspunkt kunne komme i en situation, hvor han skulle på jagt efter en ny træner.

»Vi har været i gang hen over efteråret og vidst, at det var en risiko. Vi har haft en god, positiv dialog med Kasper, og han har haft sine overvejelser. Vi har godt vidst, der var risiko for, at Kasper valgte, at det ikke skulle være os længere,« siger Carsten V. Jensen.

Carsten V. Jensen skal nu på trænerjagt.
Carsten V. Jensen skal nu på trænerjagt. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Og den endegyldige beslutning fra Kasper Hjulmand kom i slutningen af 2018.

»Midt eller sidst i december kom Kasper til den konklusion, at han skulle videre. Fra mit synspunkt er det kæmpe respekt for Kasper. Han har gjort et kæmpe stykke arbejde her i klubben og sat et kæmpe aftryk i mange år. Jeg synes, det er helt fair, at dygtige medarbejdere skal prøve sig selv af på en større hylde. For mig at se ville jeg allerhelst have haft ham her, men ellers ønsker jeg ham det allerbedste,« siger Carsten V. Jensen.

Han har dog Kasper Hjulmand i Farum, indtil sæsonen slutter i maj. Hjulmand selv har ikke lagt skjul på, at det glippede skifte er skuffende, men han har forsikret, at motivationen for at slutte ordentligt af er i top. Og det understreger Carsten V. Jensen også.

»Kasper er selvfølgelig ærgerlig. Det forstår jeg om nogen, men omvendt kender jeg ham for at være en ærgerrig og ambitiøs træner, der ikke kommer til at slække på tingene. Tværtimod har han fortalt spillerne, at de skal steppe op, for der er et stykke arbejde, der skal gøres,« siger Carsten V. Jensen.