Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Efter en vanvittig kaotisk arbejdsdag var det hele ved at gå galt. Klokken 20.45 var signalet fra Benfica stadig kulsort.

Fodboldkampen mellem portugisiske Benfica og FC Midtjylland skulle faktisk slet ikke vises på dansk tv, men en vild feberredning fra FCM havde gjort det muligt. Men problemerne stod i kø.

FCMs kommercielle direktør, Jacob Jørgensen, vidste pludselig ikke, om det ville lykkes at få signalet igennem inden kampstart klokken 21.

»Jeg var selvfølgelig meget nervøs, og jeg havde haft dårlig samvittighed, hvis vi havde sat alt det her i gang og ikke kunne vise kampen,« siger Jacob Jørgensen.

FCMs kommercielle direktør, Jacob Jørgensen.
FCMs kommercielle direktør, Jacob Jørgensen. Foto: Henning Bagger
Vis mere

De foregående 12 timer havde været de måske travleste i FCM-direktørens arbejdsliv. På rekordtid var det lykkedes klubben selv at få rettigheder til kampen, ingen tv-stationer ellers ville sende.

Men pludselig var der bøvl med signalet, der skulle vise Champions League-kvalifikationskampen mellem Benfica og FC Midtjylland.

»Klokken 20.45 får vi fat i en fyr i Saudi-Arabien, som giver de rigtige koder til signalet,« siger Jacob Jørgensen og opsummerer sin dag:

»Der var op- og nedture. Det var som at køre i en rutsjebane hele dagen.«

Lars Krarup og Dan Sørensen.
Lars Krarup og Dan Sørensen.
Vis mere

Heldigvis var FCM ikke alene i rutsjebanen. Da muligheden bød sig for at streame opgøret, tog Jacob Jørgensen fat i den lokale tv-station og den tidligere Superliga-profil Dan Sørensen, der er vært på TV Midtvest.

Han besvarede opkaldet fra FCM-chefen sådan her:

»'Nå – du ringer, fordi du vil have, TV Midtvest skal sende den her Champions League-kamp, som ikke skal vises nogen steder?'«

Spørgsmålet var egentlig ment som en joke, men det viste sig hurtigt, at det faktisk var netop det, opkaldet drejede sig om.

Herfra tog det fart.

Mens Dan Sørensen forberedte sig i Holstebro, havde Jacob Jørgensen forhandlinger med et italiensk agentfirma, som sad på rettighederne til kampen sammen med Benfica.

Forhandlinger, som startede klokken 9.30 med kontakt til et tysk agentbureau, sluttede klokken 17.40 med en underskrevet kontrakt, der blev sendt retur til italienerne og portugiserne.

Lars Krarup og Dan Sørensen forbereder sig inden kampen.
Lars Krarup og Dan Sørensen forbereder sig inden kampen. Foto: Foto: Line Morell Holm, TV MIDTVEST
Vis mere

»I princippet var det et projekt, der ikke burde kunne lade sig gøre på så kort tid,« siger Dan Sørensen.

Han havde egentlig selv en fridag, men endte med at kommentere kampen sammen med Hernings mangeårige borgmester Lars Krarup (V).

»Da der kom hul igennem, var det en guds velsignelse, at vi kunne se lyset på Estadio da Luz,« siger Dan Sørensen, som er ét stort smil efter den kaotiske arbejdsdag.

»Vi har i fællesskab gjort en masse mennesker glade – givet folk en god oplevelse. Bortset fra resultatet,« griner han.

TV Midtvest satte seerrekord tirsdag. Hele 141.000 danskere streamede kampen på deres hjemmeside.

Rekorden for streaming er tre gange så højt som tv-stationens tidligere rekord fra kommunalvalget 2021.

Andre læser også