De har udgjort den noget nær faste duo på midtbanen for FCK i denne sæson.

Men søndag måtte de begge se til fra tribunen. Carlos Zeca og Rasmus Falk er begge i en hård kamp mod tiden i forhold til at blive klar til det vigtige opgør mod Atalanta torsdag.

Og det er endnu ikke til at sige, om de to bliver en del af den trup, der skal forsøge at levere et stort resultat mod det italienske mandskab.

»Det er helt uvist. Zeca har ikke bevæget sig siden Atalanta, så ham må vi prøve at teste onsdag. Falk er lidt det samme. Det går langsomt, men sikkert fremad, og så må vi se. Måske er deres smertetærskel lidt højere, hvis vi kan melde om et udsolgt stadion til kampen,« siger Ståle Solbakken med et lille grin.

Rasmus Falk (tv.) og Carlos Zeca (th.) døjer begge med skader.
Rasmus Falk (tv.) og Carlos Zeca (th.) døjer begge med skader. Foto: Anders Kjærbye
Vis mere

Carlos Zeca måtte udgå med en skade torsdag, mens Rasmus Falk fik et piskesmæld i nakken i hjemmekampen mod Brøndby den 12. august.

En skade, som også holdt ham ude af det første europæiske opgør mod Atalanta, og det er ikke utænkeligt, at den endelige afgørelse i forhold til om de to er i spil først kommer i sidste sekund.

»Med Zeca tror jeg, afgørelsen kan komme lidt før, for enten er fremskridtene så gode, at det går godt, eller også kan vi se, det ikke går. Med Rasmus tror jeg, det kan blive last minute decision,« siger Ståle Solbakken, der forventer en svær kamp torsdag aften.

»Det er et middel udgangspunkt (0-0 på udebane, red.), for at score to mål på Atalanta er ikke det nemmeste. Vi skal jo helst holde nullet. Vi har gjort det før, og så er vi måske mere underdogs, end vi plejer, men vi kan gøre det. Det er ikke sådan, vi ikke tror på det. Det bliver spændende. Har de en dag på maks. niveau, bliver det svært, og det må vi forhindre,« siger Ståle Solbakken, der sammen med FC København vandt 3-2 søndag aften over Sønderjyske.

I kampen sparede Ståle Solbakken flere spillere såsom Nicolai Boilesen, Jesse Joronen og Robert Skov, der alle sad på bænken.

Sidstnævnte blev dog skiftet ind i anden halvleg, og der er flere ting, den norske FCK-manager tager med fra opgøret.

»Sejren, og at vi holder momentum og fik roteret truppen godt. Vi kommer til at have en helt frisk start-ellever, særligt hvis vi formår at få de skadede spillere back in business,« siger Ståle Solbakken.