FC København har handlet stort indtil videre i sommerens transfervindue. Seks nye spillere er klar til sæsonstart, og en enkelt er hentet ind til vinteropstarten. Ud af døren på Jens Jessensvej er der også sket en del, men endnu ikke nok.

For Ståle Solbakken har et par angribere, der er til overs. Marvin Pourié og Fanendo Adi bliver aldrig en del af nordmandens startopstilling, og derfor bliver der ledt efter nye klubber til de to. Men det er ikke så nemt for specielt Pourié, der er tilbage fra et lejeophold i belgiske Zulte Waregem.

- Marvin må bare træne, og så har vi en aftale om, at så længe han er her, må han gøre sit allerbedste, og det ser ikke pt. ud til, at han forsvinder. Vi har ikke noget tilbud hverken i leje- eller købsafdelingen på Marvin. Han har været ude på lån, og vi kan ikke bare blive ved med at leje ud. Hvis ikke der kommer et tilbud, som både jeg og Marvin er tilfredse med, så må Marvin blive og kæmpe om spilleminutter, siger Ståle Solbakken til bt.dk.

Fanendo Adi var ikke tilbage på træningsanlægget, da FC København torsdag startede op igen efter sommerferien. Meget naturligt, for han er i USA og MLS, hvor Portland Timbers nyder godt af hans store fysik og har en købsoption, der kan blive realiseret.

- Vi har ikke sagt farvel til Adi, men han er nok tættere på exit, end Marvin Pourié er. Hvis det løser sig med nogle klubber og spilleren, så er MLS en fin måde at bygge karrieren op på. Også selvom Adi hellere havde set en karriere i Europa, siger Solbakken.

Netop nu er FCK-truppen på 24 mand, og med et par salg kan det blive lige tyndt nok, skulle man mene. FCK-træneren erkender også, at der stadig kan hentes flere spillere ind, men han er ikke bange for at have for få offensive kræfter, hvis der ikke sker noget på den front inden transfervinduets lukning.

- Steve de Ridder og Franco Mussis er offensive profiler, og Nicolaj Jørgensen er tilbage, efter han ikke spillede meget det sidste halve år. Youssef Toutouh spillede heller ikke de sidste 10-12 kampe, så jeg er ikke så bange for, om vi har nok offensive strenge. Det er ikke sådan, at jeg sover dårligt om natten med de angribere, vi har nu, siger nordmanden.