AaB skal have ny cheftræner. Men hvem?

Det er spørgsmålet, der vil blive diskuteret intenst i Nordjylland de kommende uger, efter Morten Wieghorst fik sparket mandag morgen. De første rygter er begyndt at svirre, og Allan Gaardes telefon kimer allerede med interesserede trænere og agenter fra nær og fjern i den anden ende af røret.

Så hvem kan ende som ny permanent mand bag rattet i Aalborg? Indtil videre tager assistenten Jacob Friis over i efterårets tre sidste kampe, men noget tyder på, at en mere profileret træner tager tøjlerne fra nytår.

B.T. har ved hjælp af både kilder og de informationer, der allerede nu løber rundt, samlet et farverigt felt på syv kandidater. For hvem er i spil, hvis Allan Gaarde og bestyrelsen kigger mod Norge eller Sverige? Og hvem er kandidaterne herhjemme?

Den oplagte

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Brian Priske
Det vil næppe slå pusten ud af nogen, hvis det er FCM-assistenten Brian Priske, der står i spidsen for AaB pr 1. januar. Masser af erfaring fra job hos midtjyderne og i FC København, flot aktiv karriere i udlandet samt på landsholdet, og så har han en fortid med Allan Gaarde og Thomas Bælum i AaB. Og det er desuden ikke utænkeligt, at Priske føler sig lidt overset i FCM, hvor U19-træneren Kenneth Andersen blev foretrukket, da der skulle findes ny cheftræner.

Den eksotiske

Foto: CHRISTOF STACHE
Vis mere

Gertjan Verbeek
Den temperamentsfulde hollænder er hos bookmakerfirmaet Unibet pludselig tikket ind som favorit til cheftrænertjansen i Aalborg. Hvorfor vides ikke! Men AaB har da også historisk set shoppet flittigt i Holland - senest er Tom Van Weert hentet i Groningen. Gertjan Verbeek, der pt. står uden arbejdsgiver,  ville tilføre aalborgenserne en masse rutine fra en lang trænerkarriere i Holland og Tyskland. Og som hollænder har han også en medfødt forståelse for den offensive fodbold, de sukker efter i Aalborg.

Langskuddet

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Kasper Hjulmand

Man kan næsten forestille sig, hvilket navn, der topper Allan Gaardes ønskeliste. Kasper Hjulmand er trænernavnet, de fleste danske klubber ønsker at ansætte - og med et snarligt kontraktudløb kan der med god grund spekuleres i, at Hjulmand kommer indenfor rækkevidde. Hjulmand vil på papiret passe perfekt ind i en klub som AaB, hvor talentudviklingen er i højsædet. Men hvorfor skulle han egentlig tage skridtet lidt til siden fra Farum til Aalborg? Endnu større jobtilbud kan vente på Hjulmand - også selv om han lige nu på ingen måde overbeviser med resultaterne.

Den lange bold

Foto: Robert ATANASOVSKI
Vis mere

Kåre Ingebrigtsen
Tre norske mesterskaber i træk pynter i dén grad på et CV. Og det er præcis, hvad Kåre Ingebrigtsen har. Den tidligere Rosenborg-boss blev fyret i Nicklas Bendtners klub i sommer og er endnu ikke kommet tilbage i job. Efter Ingebrigtsen fik sparket i Trondheim ønskede spillerne ham genansat, men Rosenborg-ledelsen ville ikke omgøre beslutningen. 53-årige Ingebrigtsen er ud over sine resultater kendt som en træner, der sværger til 4-3-3.

Solbakken-typen

Kjetil Rekdal var en af stjernerne på det norske landshold, der i 1998 slog Brasilien ved VM i Frankrig. Rekdal scorede endda sejrsmålet i 2-1-sejren mod de forsvarende verdensmestre.
Kjetil Rekdal var en af stjernerne på det norske landshold, der i 1998 slog Brasilien ved VM i Frankrig. Rekdal scorede endda sejrsmålet i 2-1-sejren mod de forsvarende verdensmestre. Foto: PAULO WHITAKER
Vis mere

Kjetil Rekdal
I 90erne kappedes Kjeltil Rekdal med Ståle Solbakken om dirigentstokken og anførerbindet på det norske landshold. I dag er Rekdal kendt som en af norsk fodbolds mest omdiskuterede trænere. Den karismatiske nordmand er elsket af medierne for sin tydelige og meget personlige stil, og AaB kan være et sted, hvor hans kantede ledelsestil kan passe ind hos en flok unge og talentfulde spillere, der kan rykkes langt. Rekdal er en pragmatisk træner, der samtidig vil spille fodbold. Et lille aber dabei: Han er netop rykket ned med den norske klub Start, som han var tæt på at redde, efter han overtog dem midt i en hård sæson.

Opkomlingen
Foto: Henning Bagger
Vis mere

Steffen Højer
Der har gennem mange år været tydelige bånd mellem AaB og førerholdet i 1. division, Viborg. Her er den tidligere AaB-angriber Steffen Højer i dag cheftræner, og Højer har gjort det fint i spidsen for en anden af hans tidligere klubber. Højer kender AaB indgående - og vice versa. Men spørgsmålet er, om den gamle angriber har CV'et og ledererfaringerne til at tage et af dansk fobdbolds store trænerjobs. Højer er i dag 45 år, og han lige nu ført Viborg på oprykningskurs trods en lille nedtur i efterårets sidste runde.

Den nye Hamrén

40-årige Jens Gustafsson er træner for IFK Norrköping, hvor han netop har forlænget. Norrköping (i blåt) spiller her mod Rosenborg. 
40-årige Jens Gustafsson er træner for IFK Norrköping, hvor han netop har forlænget. Norrköping (i blåt) spiller her mod Rosenborg.  Foto: NTB SCANPIX
Vis mere

Jens Gustafsson
40-årige Jens Gustafsson ligner et af Skandinaviens største trænertalenter netop nu, og han vil være i spil, når de allerstørste klubber i både Sverige og Danmark kigger efter nye trænere. Gustafsson har netop ført IFK Norrköping til sølv i Allsvenskan - to point efter mestrene fra AIK Stockholm. Gustafsson er en eftertragtet herre, og han har netop forlænget sin kontrakt med de svenske vicemestre. Derfor kan han også blive svær at lokke til Aalborg.