Det behagede bestemt ikke Ståle Solbakken, at Viktor Fischer ikke ville tage det straffespark, som københavnerne fik tildelt i Aarhus.

Straffesparket blev begået i starten af første halvleg mod netop Viktor Fischer, der efterfølgende vinkede afværgende ud mod trænerbænken, da Ståle Solbakken ytrede, at offensivspilleren selv skulle sparke.

Efterfølgende brændte Kenan Kodro fra pletten i det 11. minut af opgøret.

Og Ståle Solbakken var bestemt ikke tilfreds med situationen.

»Det irriterer mig, for Viktor er vores førsteskytte, og så kan det godt være, han føler, han blev fældet. Men det er et lille puf, og vi har spillet 38 sekunder af kampen, og han er frisk som en fisk. Det er ikke det 97. minut, hvor han har driblet og er træt. Han må tage ansvar. Så jeg sagde til Viktor 'du må tage dit ansvar. Du har fået besked om, du sparker straffer. Du får et straffe efter fem-seks-syv minutter, og det skal du bare tage'. Det ville alle de andre angribere gøre og tage det 'easy goal'. Det er Viktors ansvar, og der er ikke noget at diskutere,« sagde en tydeligt irriteret Ståle Solbakken i studiet til Canal 9.

Viktor Fischer ville ikke sparke straffespark i første halvleg.
Viktor Fischer ville ikke sparke straffespark i første halvleg. Foto: Anders Kjærbye
Vis mere

Nordmanden understreger, at selvom der af og til tales om, at den, der får tilkendt straffesparket, måske ikke skal tage det, så var Viktor Fischer ikke træt.

Dog havde Ståle Solbakken en forklaring på, hvorfor Viktor Fischer ikke selv gik til pletten. Og den handler netop om, at offensivspilleren selv var involveret i situationen.

»Det er et udtryk for, at det er en mental ting om, at han ikke vil sparke, når han selv har været involveret,« sagde Ståle Solbakken, der tilføjede, at han har fortalt Viktor Fischer, hvad han mente om situationen.

Kampen mellem AGF og FC København sluttede 1-1 efter en meget sen udligning af netop Viktor Fischer, der efter kampen sagde til Canal 9, at han godt kunne forstå Ståle Solbakkens irritation, og at næste gang nordmanden vil have, han skal sparke, så gør han det også.

Viktor Fischer lagde sig fladt ned efter kampen, og han var heller ikke selv tilfreds med forløbet omkring straffesparket.

»Det irriterer mig helt vildt, at jeg ikke sparkede. Jeg skulle være gået forrest, og det gjorde jeg ikke i den situation. Jeg havde en anden opfattelse af, hvem der skulle sparke i forhold til situationen. Det havde Ståle ikke, og han har ret. Jeg skulle have sparket,« siger Fischer.

Han kunne i stedet glæde sig over, at han med sin sene udligning reddede FCK fra et nederlag.

»Jeg elsker at score mål helt generelt. Jeg bliver så irriteret, når jeg synes, at ting ikke er retfærdige, og jeg synes i hvert fald, at det var retfærdigt, at vi fik et point i dag.«

Efter målet løb Fischer direkte over til hjemmeholdets mest inkarnerede fans for at juble.

»Jeg synes, at de var så pragtfulde deroppe. De motiverede mig helt vildt og sang pragtfulde sange. De gjorde mig til en bedre fodboldspiller. Det var fantastisk, og det fejrede jeg jo bare med dem til sidst. Det virkede de også glade for,« siger Viktor Fischer.

Næste opgave for FCK er på torsdag, hvor Atalanta venter i Europa League-kvalifikationen.