Det bekom langtfra FC Københavns manager, Ståle Solbakken, vel, at hans tropper tabte søndag aftens kamp i Superligaens mesterskabsspil 3-4 til Esbjerg.

»Vort forsvarsspil var ad helvede til. Jeg må bare konstatere, at mine spillere svigtede især Frederik Ibsen (debuterende målmand, red.). Han præsterer ellers tre-fire store redninger, men bliver alligevel passeret adskillige gange. Sådan en oplevelse fortjente han ikke,« sagde Ståle Solbakken med et ansigtsudtryk, der både signalerede raseri og frustration.

For to uger siden sikrede FCK sig det danske mesterskab, da Brøndby IF blev besejret. Siden har Ståle Solbakkens tropper tabt to kampe i træk.

»Da vi tabte til FC Midtjylland i sidste weekend, spillede vi ikke dårligt. Problemet i denne kamp var især, at vi ikke fik scoret på vores mange chancer. Mod Esbjerg var det lige omvendt, hvor vi forsvarsmæssigt giver 10-12 chancer væk,« sagde Ståle Solbakken og tilføjede:

FCK bringer sig på en scoring af Jonas Wind foran 3-2 mod Esbjerg, der vinder kampen 4-3.
FCK bringer sig på en scoring af Jonas Wind foran 3-2 mod Esbjerg, der vinder kampen 4-3. Foto: John Randeris
Vis mere

»Vi nærmer os sommerferien og har sikret os det danske mesterskab. I en sådan situation er det svært at undgå, at man som spiller får et mentalt knæk. Presset på spillernes skuldre er jo nu lettet betydeligt. Men når det er sagt, synes jeg, det er uacceptabelt, at vi i den grad svigter defensivt. Det niveau, der præsteres på, er alt, alt for lavt.«

Ståle Solbakkens synspunkt blev bakket op af landsholdsspilleren Viktor Fischer.

»Selvfølgelig er det skuffende, at vi taber. Især fordi vi kommer foran 3-2 efter at have været bagud 0-2. Nu er der kun én kamp tilbage, før sæsonen er slut. Her vil vi rigtig gerne slutte af med et ordentlig resultat, og det synes jeg, vi fortjener, da vi jo overordnet set har haft en rigtig fin sæson,« sagde Viktor Fischer.

FC Københavns sidste kamp før sommerferien spilles på lørdag i Parken mod FC Nordsjælland.