'Forlæng med N'Doye og Ragnar - de ægte F.C. Københavnere'.

Sådan stod der på et banner i det, der ellers føltes som et mennesketomt Telia Parken trods de i alt 500 tilladte mennesker til FC Københavns 2-1-nederlag til FC Midtjylland. En direkte opfordring til Ståle Solbakken.

Men selvom fansene måske ønsker sig meget at have de to rutinerede kræfter længere end til kontraktudløbet denne sommer, skal de ikke sætte håbet for meget op.

»Nu er det her ikke en klub, der er bygget på sentimentalitet. Der vil altid komme en udløbsdato for alt. N'Doye har vi brugt lang tid på nu. De næste 14 dage må vi se, hvordan det går. Hvis hans knæ ikke fungerer til fodbold, har vi faktisk ikke penge til at lønne ham. Det er nødt til at fungere. Det er ikke kun mig. Det er en læge/fysioterapeut-indstilling, der også skal til,« siger Ståle Solbakken.

Foto: Henning Bagger
Vis mere

Bliver de næste 14 dage afgørende?

»De næste 14 dage til tre uger bliver afgørende.«

Træffer du en beslutning inden for de uger?

»Ja, det skal jeg.«

Dame N'Doyes knæ er problemet. Men han er snart tilbage i træning, og det er her, FC København-manageren sammen med sin lægestab vil gennemtjekke sin angriber.

»Der kommer mere og mere på nu. Han skal bruge sit knæ hårdt, og hvis det hæver op som en ballon hver gang, er det svært at gennemføre det.«

FC København kunne ellers godt bruge Dame N'Doye på det niveau, han har vist siden tilbagekomsten. Og det ved Solbakken da også. Derfor håber han nok også, at det kan lade sig gøre - ligesom N'Doye selv.

»Han er fysisk og mentalt 100 procent indstillet på, at det her skal gå godt. Han har trænet godt de seneste to-tre uger, men han har kun været ude på træningsbanen måske en time i alt. Så der er et stykke igen,« siger Ståle Solbakken.