At Nicklas Bendtner udgiver en bog den kommende uge, er nok gået de færrestes næse forbi.

Heller ikke Ståle Solbakkens.

»Jeg fik tidligt en mail fra forlaget om, at bogen er helt ufarlig for FCK, så den er vel farligere for nogle andre.«

Sådan lød det fra nordmanden med et smil.

Han var i det kække hjørne efter søndagens kamp mod Sønderjyske, men han har dog ikke sat sig ned og læst biografien fra ende til anden.

Dog har han bladret en smule, fortalte han.

»Jeg har skimmet den lidt. Side 10, der er damerne. Men den handler ikke om 4-4-2 og sidepasninger, så det tager vi stille og roligt. Vi vidste, han ville skrive en bog, og hvis Nicklas Bendtner gør det, så er jeg sikker på, den er interessant for mange,« sagde nordmanden.

Nogle af kapitlerne er allerede kommet ud, og her beskriver Nicklas Bendtner blandt andet en vild drukkultur blandt spillerne i England.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Og den kan Ståle Solbakken godt genkende.

»Jeg tror alle, der har spillet i England, kender den,« sagde Ståle Solbakken, der ikke er bekymret for den store opmærksomhed, der kan komme omkring bogen.

Det kan de sagtens håndtere i klubben, og det er heller ikke noget, de har brugt meget tid på at tale om.

»Han er vant til opmærksomheden, så at han skriver en bog, er det mindste problem,« sagde nordmanden.

Han afviser ikke, at han kommer til at læse Nicklas Bendtners bog en dag, men en anden står forrest i køen, afslørede Ståle Solbakken, der kastede sig ud i noget af en fortælling.

»Jeg har en rigtig god bog, jeg skal læse først om Reiulf Steen, som havde et fantastisk forhold til pressen. Han blev aldrig statsminister i Norge, og på et tidspunkt blev der hele tiden lækket sensitiv information til de store aviser i Norge i den tid,« forklarede Ståle Solbakken med stor gestikulation, mens han fortalte.

»Det blev lækket nogle af hans samtaler med en møbelhandler. Så når han snakkede med møbelhandleren, optog han alt, han sagde på bånd. På det perfekte tidspunkt kom det ud i pressen, og ingen vidste, det var møbelhandleren. Det gjorde ondt på hans eftermæle. Den er rigtig god. Den skal jeg læse. Så kan jeg tage Bendtners bagefter,« lød det med et smil fra nordmanden.

Nicklas Bendtners biografi 'Begge sider' er skrevet i samarbejde med Rune Skyum-Nielsen, og den udkommer 5. november.