FC København har for længst fået foræret Superliga-guldet af fodboldeksperter og ikke mindst konkurrenter, men nu kører københavnernes på guldtog i en sådan fart, at der efter 6-2-sejren over AaB er ni point ned til de nærmeste konkurrenter fra Sønderjyske og mindst ti til AaB, Brøndby og FC Midtjylland.

Midt i magtdemonstrationen stod en sydamerikansk »motormester« der længe havde levet en anonym tilværelse. Federico Santander scorede to mål og var et sikkert opspilspunkt for den flydende FCK-offensiv. Og pludselig lignede han en mand, der kan blive essentiel i guldopløbet for FCK.

Ståle Solbakken vidste det også godt. Men han skulle alligevel lige teste »de kloge« hoveder fra aviserne. FCK-manageren delte gavmildt roser ud til Kasper Kusk, William Kvist, Mikael Antonsson og Peter Ankersen uden at blive spurgt.

Du glemte at nævne Federico Santander?

»Ja, jeg regnede med, at I skulle gøre det. Så jeg ventede bare,« sagde Solbakken med sit vanlige skæve smil.

»Det er de første mål, han scorer med fødderne i FC København. Det var to angribermål i straffesparksfeltet. Han stod faktisk og sov på den tredje mulighed, der ramte stolpen. Men det var rigtig godt.«

Santander har nemlig scoret med hovedet tre gange i Superligaen, men det har ikke væltet ind med kasser for angriberen, der kom til København med store forventninger efter flere mål i den sydamerikanske Champions League. Spilforventningerne har han levet op til – målforventningerne knap så meget. Indtil nu.

Og der er en grund til opblomstringen i starten af foråret.

»Jeg arbejder hårdt, og jeg føler, at mine holdkammerater er tættere på mig nu. Det gør, at jeg føler mig meget mere tryg. Det går bare bedre,« sagde Federico Santander, inden han satte lidt flere ord på det tættere forhold til medspillerne.

»Vi har en bedre forståelse for hinanden nu. Og jo bedre vi kender hinanden, desto bedre forstår vi hinandens måde at spille på. Det hjælper da også meget at score mål og i det hele taget spille bedre,« siger Santander.

Ståle Solbakken tilføjede endnu en facet til historien om Federico Santanders nyfundne målform.

»Hvis du skal spille angriber her, er du nødt til at »orke« at løbe. Han orker meget mere nu. Han orker at lave maks-aktioner oftere. Han har fra dag et gået fint med i spillet. Han har aldrig trænet aflsutningstræning, før han kom til os. Vi har arbejdet hårdt med hans bevægelse i feltet og at få de nemme mål på riposter. Der har han fortsat noget at arbejde med,« siger Solbakken, der samtidig også har fået nemmere ved at kommunikere med Santander, selvom paraguayaneren havde tolk med i går.

»Han forstår rigtig meget engelsk. På taktikmøderne plukker jeg nogle gange tre-fire spillere ud, som jeg spørger, hvilke opgaver de har. Nicolai (Jørgensen, red.) sover jo på alle taktikmøder, så jeg spurgte Federico i dag. Der svarede han på nogenlunde forståeligt engelsk. Han forstår alt, og vi har ikke længere en tolk.«

Kunne du lide denne artikel, så skulle du tage at blive venner med os på Facebook. Der er meget mere af det gode at hente fra BT Sporten. Bliv ven med os her