Superligaen ligger stille, FC Københavns spillere og ledere er gået ned i løn, og coronavirussen fortsætter med at hærge i hele verden.

I sådan en verden er det måske ikke lige spillerhandler, der fylder allermest rundtomkring i de danske klubber. Heller ikke i FC København, fortæller Ståle Solbakken.

»Man kan godt sige, at det lige nu ligger lidt på køl, fordi man ikke ved, hvordan man kommer ud af det her. Det er næsten på kanten til umoralsk at sidde her og tale om, at 'nu skal vi købe den og sælge den', og så dør der folk rundtomkring,« siger FCK-manageren.

I disse dage træner FC København i små grupper på anlægget på Frederiksberg, mens store dele af Danmark stadig er lukket ned.

Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Og det er her, nordmanden bruger sin energi på at sørge for, at især hans udenlandske spillere har det godt i en svær situation.

Men Ståle Solbakken ved også godt, at han ikke kan lægge alt det, som han selv vil kalde sportsdirektør-arbejde, til side, selvom verden ser ud, som den gør lige nu.

»Det er en mærkelig situation, men samtidig kommer der en tid efter det her. Det uoverskuelige nu er, at man ikke aner noget, fordi udviklingen i de forskellige lande ikke går i en positiv retning,« siger Solbakken.

Han selv og samtlige FC København-spillere har i denne tid, hvor der ikke er meget indtjening at hente, valgt at gå 20 procent ned i løn.

Foto: RUSSELL CHEYNE
Vis mere

Men Ståle Solbakken fortæller også, at han har snakket med bestyrelsen om, hvordan han kan bidrage til at hjælpe koncernen Parken Sport & Entertainment.

Kan det være, at du kan hjælpe ved at sælge en spiller?

»Ja, det kan være,« lyder det fra Ståle Solbakken, der også fortæller, at han giver sit besyv med i forhold til andre måder at hjælpe på.

Og at hjælpen også handler om at kigge på økonomiske scenarier alt efter, hvornår Superligaen starter igen.