Med en sejr over FC Midtjylland bragte FC København spænding tilbage i toppen af Superligaen. Guldet er gået fra umuligt til svært, siger Solbakken.

Mesterskabskampen kunne være lukket godt og grundigt allerede i aftes. Men når forårssæsonen blæses i gang, lever spændingen. Jagten på FC Midtjylland kan for alvor sættes ind, efter FC København slog Superligaens nummer ét med 3-0 i Telia Parken.

- Det var vigtigt, for at I havde noget at skrive om i foråret, ellers var det blevet en kedelig Superliga. Nu må vi sørge for, at vi kommer i gang fra starten af. Det har vi længe ikke været gode nok til. Vi er gået fra at være usandsynligt langt væk, til at have fået et lille håb. Der er to ting, der må ske: vi skal spille helt forrygende, og FC Midtjylland skal få gummiben, siger Ståle Solbakken.

I indledningen af kampen i aftes var det FC Midtjylland, der viste størst mod og flest evner. Holdet spillede hurtigt bolden rundt igennem midten og ud på kanterne. Og mens gæsterne relativt nemt flyttede den og skabte åbninger, knoklede FC København med at finde spillet.

Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen fejrer 1-0-scoringen, som i øvrigt var et selvmål af midtjydernes Jim Larsen
Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen fejrer 1-0-scoringen, som i øvrigt var et selvmål af midtjydernes Jim Larsen Foto: Claus Bech
Vis mere

Efter en halv time fik hjemmeholdet dog lov til at æde sig ind i kampen, og i anden halvleg dominerede FC København generelt. Så meget at Solbakken valgte at tale om klasseforskel

Nu klynger han og spillerne i FC København sig til et håb om, at FC Midtjylland snubler, fordi holdet ikke kan klare det ydre pres, og man kan sagtens regne med, at Ståle Solbakken vil gøre sit til at bringe snakken om gummiben ind i debatten om guldkampen.

- Vi skal vinde vores indbyrdes opgør i Herning, og så må vi tage flere point end dem. Men de er fortsat i en fantastisk god position, det må vi sige.

- Historisk set vakler du jo altid, om det sker nu, er jeg mere tvivlsom på. Normalt gør de, men én gang må jo blive den første for dem. De har kollapset i både mesterskabskampen og i pokalfinalen og på et tidspunkt, må de jo have lært noget af det. Det ser ud som om, de har gjort det. Men det er først, når påsken kommer, at vi kan se, om de har forbedret sig. Uanset hvad var guldet umuligt for os før kampen, nu er det bare svært, siger Ståle Solbakken.