Spekulationerne om Ståle Solbakkens fremtid tager til i styrke i disse uger. I går bekræftede FC København-manageren over for norske NRK, at han har ført samtaler med det norske fodboldforbund (NFF), der angiveligt har Solbakken som topkandidat til det landstrænersæde, der blev ledigt, da Per-Mathias Høgmo blev fyret midt i november.

Og nu kan en endelig afgørelse være tæt på. Over for BT bekræfter Ståle Solbakken, at han i denne uge igen skal mødes med det norske fodboldforbund og topfodboldchef Nils Johan Semb.

»Det er et uforpligtende møde, som jeg har informeret Anders (Hørsholt – administrerende direktør i FC København, red.) om,« siger Solbakken til BT og tilføjer om mødet:

»Det ville være toparrogant ikke at gøre det.«

Og der er lagt op til det afgørende møde om 48-årige Ståle Solbakkens fremtid. Det fortæller den norske avis VGs landsholdskommentator, Knut Espen Svegaarden.

»Der kommer en afgørelse i den næste (denne, red.) uge. Ståle Solbakken kommer til at træffe en beslutning om, hvorvidt han ønsker at blive landstræner eller ej. Det er helt sikkert,« siger den norske fodboldekspert og fortsætter:

»Det nytter jo ikke noget at blive ved med at tænke og tænke og tænke. Der er også kommet lidt mere pres på Ståle, efter at Bob Bradley blev fyret i Swansea. Det har gjort, at NFF har fået endnu en interessant kandidat. Så det er bedst for alle, at Ståle nu signalerer, om han er interesseret i jobbet eller ej.«

Står det mellem Ståle Solbakken og Bob Bradley?

»Det er de to kandidater, som vi ved, at NFF ønsker. De to, de er mest komfortable med,« siger Knut Espen Svegaarden, der ikke giver meget for dem, der ikke tror, at landstrænerjobbet er attraktivt for Solbakken:

»Så enkelt er det ikke. Når du får en mulighed til at være chef for din egen nation, så ændrer tingene sig. Jeg ser også, at FC København hele tiden siger, at han ikke skal nogen steder. Men de kan jo ikke sige andet, da klubben er et aktieselskab. Opstår der usikkerhed om klubbens fremtid, går aktiekursen jo ned,« siger iger Knut Espen Svegaarden.

Hvad sker der, hvis Ståle Solbakken nu signalerer, at han er interesseret i at blive landstræner?

»Så bliver det sandsynligvis en forhandlingssag mellem Ståle Solbakken og FC København. Jeg tror ikke, at NFF vil blande sig. Hvis Ståle vil det her, må han selv fikse det med FC København. Han har været i klubben i sammenlagt 10 år, og de vil selvfølgelig ikke nægte ham at blive landstræner, hvis det er det, han vil. Sagt på en anden måde: Hvis han vil være norsk landstræner, så bliver han det også,« slår Knut Espen Svegaarden fast.

Ståle Solbakken er i disse dage hjemme hos sin familie i Hamar og vender først snuden mod København torsdag.

BT har forgæves forsøgt at få fat i Nils Johan Semb fra NFF.

BT har også været i kontakt med FC København, der ikke ønsker at udtale sig om Ståle Solbakkens fremtid. Klubben har dog gennem hele processen henvist til, at klubben har kontrakt med den succesfulde nordmand frem til sommeren 2018.