Det var ikke godt i starten.

Og Ståle Solbakken var heller ikke bleg for at kritisere Sotirios Papagiannopoulos, hvis første tid i løvetrøjen var svær.

»Vi har haft en del samtaler, for det sker ofte, at forsvarsspillere, der har spillet i en helt anden kultur, skal bruge tid på at komme ind,« sagde Ståle Solbakken efter kampen mod Sønderjyske. Et opgør, løverne vandt med 3-0.

Her fremhævede han netop Papagiannopoulos, der kom til FCK for et år siden. Han skulle erstatte Erik Berg – der dengang hed Johansson – som ønskede at flytte hjem til Sverige for at komme tættere på familien.

Den første sæson blev det dog ikke til meget spilletid for Papagiannopoulos, og de kampe, han spillede, var ikke altid prangende. Han fik en del kritik, og da denne sæson startede, fik han så chancen. Men i første omgang medførte det blot panderynker.

»Så spillede han ad helvede til i den første kamp mod OB,« sagde Ståle Solbakken, der løftede sløret for en samtale, han tog med den 29-årige forsvarsspiller.

Her blev alvoren ridset op for svenskeren, der fik en opsang. Og også et slags ultimatum, om man vil.

»Jeg sagde til ham, at nu har klokken slået. Det er nu eller aldrig. Enten klarer du det her, eller også spiller du i Östersund eller et andet sted,« sagde nordmanden med et lille smil.

Sotirios Papagiannopoulos havde en svær start i FCK.
Sotirios Papagiannopoulos havde en svær start i FCK. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Indtil videre har han dog ikke sendt Sotirios Papagiannopoulos, der søndag aften blev kåret til kampens spiller af hjemmeholdets fans, et andet sted hen.

Han har beholdt ham i København, og nordmanden ser en spiller, der arbejder hårdt og forsøger at løse den opgave, han har haft svært ved. Og det gør han lige nu rigtig godt, mener Solbakken.

»Der må jeg bare sige, han har taget det til sig. Han har speed i benene, han er stærk, god på banen. Han har taget det helt fantastisk,« lød de rosende ord fra FCK-træneren.

Sotirios Papagiannopoulos har i denne sæson spillet 12 superligakampe, hvoraf de 11 har været fra start. Derudover har han spillet i otte af FC Københavns europæiske kampe.