Mandag aften i hjemmet hos Borring-familien detonerede en bombe, der har efterladt Randers FCs omklædningsrum i granatchok.

Her fik Jonas Borring at vide af sin kone, Kira Egsgaard Borring, som han siden december har ligget i separation med, at hun har indledt et forhold med en mand, Borring går op og ned ad næsten hver dag, holdkammeraten Christian Keller.

Jonas Borring tog straks konsekvensen og ringede til Randers’ ledelse op for at få fri på ubestemt tid. Og det fik han. Onsdag meldte Randers ud, at Jonas Borring i øjeblikket er fraværende fra holdet.

Fredag fortalte BT historien om årsagen til fraværet, og i dag er Jonas Borring så selv klar til at give sin side af sagen.

»Jeg har fortalt klubben, at jeg ikke kommer til at spille kamp for Randers FC igen, så længe Christian Keller er der,« siger Jonas Borring, der i går var på træningsanlægget for at tale med truppen – inklusive Christian Keller – inden træningen før søndagens kamp mod Brøndby.

»Jeg kan slet ikke forstå, at de to personer kan finde på at gøre det. Ét er, at jeg har mistet alt for min ekskone, som jeg ligger i separation med og dybest set stadig bor under samme tag med, fordi vi har to unger at tage hensyn til, men når det er sagt, kan jeg ikke forstå, at Keller kan finde på at gøre det. Det er jeg dybest set chokeret over. Han har vidst, at min kone og jeg er gået fra hinanden, og han bryder regel nummer ét og sender en kæmpe dolk i ryggen på mig. Han har bare ladet som ingenting de seneste par uger. Han er et dødkoldt menneske,« forklarer Jonas Borring og fortsætter:

»For at være helt ærlig har jeg kun set ham en gang her til morgen (i går, red.), da jeg havde brug for at tale med folk i klubben. Men når jeg ser ham, har jeg kun lyst til at gøre én ting, og det kan du næsten regne ud, hvad er ...«

Kunne du finde på at sparke ham ned til træning?

»Jeg kommer ikke til at træne, når han er der,« fastslår Jonas Borring.

Den 31-årige kantspiller har ellers netop forlænget sin aftale med Randers for to år. En aftale, der blev indgået, inden sagen med Christian Keller så dagens lys, men på grund af omstændighederne valgte klubben i går at fortælle offentligheden om den nye kontrakt.

Jonas Borring er åben for at annullere den mod kompensation.

»Jeg ved ikke, om jeg fortryder den nye kontrakt. Jeg har været meget i tvivl om, hvad det bedste er for mig, og samtidig har jeg to skønne børn at tænke på, men jeg besluttede at forlænge med Randers og have en fremtid her,« siger Jonas Borring.

»Det er klart, at jeg godt ved, at jeg har en kontrakt at forholde mig til, men klubben må også finde ud af at løse det på den bedst mulige måde,« tilføjer han.

Er du åben for at rive din nye kontrakt over?

»Jeg er i hvert fald åben over for at finde en løsning. Og det er ikke at spille på hold med Keller,« pointerer Jonas Borring.

Han mere end tvivler på, at han igen bliver gode venner med kvinden, han har to børn med.

»Nej. Jeg har mistet alt for Kira. Men man skal også forstå, at jeg har en masse vrede i mig lige nu. Det er klart, at jeg også lige skal falde til ro, men som jeg ser på det lige nu, kan det ikke lade sig gøre at blive venner med hende igen. Jeg har fortalt hende, at hun kunne have valgt hvilken som helst anden, men hun vælger én, som jeg skal se seks dage om ugen, og som jeg skal ofre mig 100 procent for, og det kan jeg ikke nu. Hun har fortalt, at det kun har stået på i en uge, men jeg tror ikke på, at de kun har brugt en uge på at blive kærester. Keller er også kun separeret, og det er påfaldende, at lige de to vælger at gå fra deres mand og kone og så finder sammen. Så spørgsmålet er, om det så har stået på i længere tid, men det kan man jo ikke finde ud af. Jeg er egentlig også ligeglad,« lyder det fra Jonas Borring, som tilføjer:

»Hun gik fra mig i december, og januar og februar har været svære for mig, også fordi jeg har været sindssygt såret over, at det ikke skulle være os mere. Jeg har kunnet mærke, at jeg har haft svært ved at fokusere 100 procent, men i de seneste par uger har jeg egentlig kunnet mærke, at jeg er begyndt at finde tilbage til mig selv, og jeg har været glad for at forlænge kontrakten, men så kom det her, og det er jo endnu værre. Men jeg ved også godt, at vi har to børn sammen, og det er det allervigtigste. Så det er klart, at jeg ligger i et stort hul nu. Men jeg er nødt til at se positivt på tingene og komme op af hullet hurtigst muligt. Heldigvis har jeg gode mennesker omkring mig.«