Haderslev Kommune kommer nu med en håndsrækning til Sønderjyske - heriblandt fodboldklubben.

Sønderjyske, der også driver ishockey og håndbold, har fået lov til at udskyde huslejen til sine forskellige arenaer grundet corona-epidemien. Det skriver JydskeVestkysten.

»Der arbejdes på at give os henstand for hele 2020,« siger direktør Klaus Rasmussen til avisen.

Kommunen har vedtaget en hjælpepakke på 55 millioner kroner, og af dem går otte til at udskyde huslejer, skriver JyskeVestkysten.

»Vi kan ikke engang komme ind. Vi synes, at det er glædeligt, og det er en fair aftale,« forklarer direktøren, der for få måneder siden kunne konstatere, at selskabet efter otte år med overskud ramte et underskud på næsten syv millioner kroner for regnskabsåret 2018/2019.

»Selv om vi i otte år i træk har leveret overskud, er det ikke tilfredsstillende, at vi denne gang kommer ud med et underskud,« sagde Klaus Rasmussen for få måneder siden og fortsatte:

»Når det er sagt, er det et underskud, som kommer på baggrund af en strategisk prioritering. Vi har forsøgt at polstre os sportsligt, fordi vi er i en svær overgangssæson i 3F Superligaen, hvor der skal findes tre nedrykkere, og vi har en klar ambition om, at vi også skal spille i landets bedste række efter sommerferien.«

Du kan læse mere om klubbens pressede økonomi og de mulige konsekvenser her.