Lyt til artiklen

Det er et kendt fænomen, at danske hold har det svært, når de i forårssæsonens begyndelse skal møde europæiske mandskaber.

Fordi Superligaen altid begynder senere, så de danske hold modsat deres modstandere har lang vinterferie og derfor ingen mulighed for at møde op i samme kampform.

Lignende gør sig gældende, når FC Midtjylland torsdag banker ind i det portugisiske storhold Sporting Lissabon, som længe har været i gang med deres hjemlige turnering, mens danskerne kun har haft træningskampe som optakt, men træner Albert Capellas vil ikke høre tale om, at det skulle være en forbandelse for danske klubber.

»Jeg er glad for, at vi spiller kampen. Det er en god ting for ikke kun os, men for dansk fodbold. At et dansk hold stadig spiller i en europæisk turnering og skal spille sådan en kvalitetskamp. Det giver en masse europæisk erfaring, og det hjælper os i forberedelserne til Superligaen,« siger han og tilføjer:

»Jeg vil aldrig bekymre mig over at spille den slags kampe, og det gør ikke noget, om det er før eller efter turneringsstarten. Vi kan alligevel ikke vælge det. Det er omstændighederne, og vi kan kun gøre vores bedste for at gå ind til kampen med de mest optimale muligheder.«

Mens Sporting Lissabon altså er i gang med deres hjemlige turnering, vil FC Midtjylland først sparke 2023 i Superligaen i gang på mandag mod Viborg, men Capellas er faktisk i tvivl, om portugiserne kan drage nytte af det.

»Selvfølgelig er der forskel, men du ved ikke, om det giver en fordel eller ej. Jeg kan kun love, at vi har gjort vores bedste for at komme ind til kampen så godt som muligt. Jeg tænker ikke over, hvad nu hvis det og det. Vi skal ikke have nogen undskyldninger.«

Det finder vi ud af sent torsdag aften.