AGF vandt samlet med 3-1 over Esbjerg i Superligaens nedrykningsplayoff og er dermed tættere på redningen.

Hjemme på Ceres Park vandt AGF med 3-1 over Esbjerg i klubbernes andet playoffopgør i Alka Superligaens nedrykningsspil.

Da den første kamp endte 0-0, løste AGF med sejren billet til et playoffopgør mod Viborg om at undgå at skulle ud i flere kampe for at sikre en sæson mere i den bedste række.

Med nederlaget venter der derimod Esbjerg playoffkampe mod AC Horsens om at undgå direkte nedrykning.

Kampen i Aarhus begyndte med et vaskeægte brag, da Kasper Junker flugtede AGF i front med 1-0 efter bare to minutter.

Det flotte mål blev scoret efter godt forarbejde med hovedet fra Junkers angrebsmakker Morten "Duncan" Rasmussen.

Efter 27 minutter kom Esbjerg tilbage i kampen. Robin Söder slog et højt indlæg ind i feltet, hvor Mads Hvilsom udkonkurrerede sin direkte modstander i luften og sendte bolden i mål til 1-1.

Dermed var det pludselig Esbjerg, der ville vinde samlet, hvis stillingen holdt, men det ændrede AGF på med en scoring efter ni minutter af anden halvleg.

I det 54. minut headede Martin Spelmann bolden ned for fødderne af Björn Daníel Sverrisson, der fra kanten af feltet sendte bolden hårdt ned i venstre målhjørne til 2-1-føring.

Kampen fik en mildt sagt vild afslutning, da Martin Spelmann dybt inde i overtiden brændte en stor friløber, men efterfølgende fik tilkæmpet sig et straffespark.

Her brændte Morten Duncan Rasmussen i første omgang, men kunne efterfølgende selv score til 3-1 på lidt af et kludemål.

Med scoringen udlignede AGF-angriberen samtidig Søren Frederiksens rekord for flest scorede mål i Superligaen. Begge spillere har scoret 139 mål.

Med sejren skal AGF møde Viborg i playoffkampe. Den samlede vinder af de to opgør er sikker på endnu en sæson i den bedste række, mens taberen skal spille playoffkampe mod nummer tre fra 1. division om at undgå nedrykning.