Brøndby trak sig sejrrigt ud af Martin Retovs første kamp som cheftræner.

Det holdt imidlertid hårdt i en uskøn kamp, der bølgede frem og tilbage - og hvor Randers på ingen måde var chanceløse.

Point fik gæsterne dog ikke. Dem tog Brøndby i stedet på vejen mod den top seks-placering, der pludselig er mere indenfor rækkevidde end før.

Men havd er læringerne fra den første Brøndby-kamp uden Alexander Zorniger. Her er tre styk:

1. Selvtilliden er Retovs store modstander
Det er ikke selvtilliden, der trykker lige nu i Brøndby. Det er tydeligt at se på især spillere som Jens Martin Gammelby og anfører Benedikt Röcker. Og det giver god mening med de resultater og det pres, spillerne har været under. Det er derfor netop her, det nye trænerteam med Martin Retov og Matthias Jaissle skal sætte ind. Brøndby har gode fodboldspillere. Især offensivt. Hany Mukhtar har ikke glemt at spille fodbold, Kamil Wilczek ved stadig hvordan  man scorer mål - og Simon Hedlund kan altid skabe farlige situationer med sin hurtighed. Retov kan gøre, hvad han kan, men intet hjælper på selvtillid som sejre. Og sådan én fik Brøndby søndag aften.

2. Skønheden blev det store offer
Det var i dén grad forventeligt. Et hjemmehold med en frisk trænerfyring i erindringen og et enormt behov for en sejr. Og et udehold uden noget behov for at vinde skønhedspriser. Det er ikke materialet, der fremstilles billedskønne fodboldkampe af. De første 35 minutter havde cirka samme grad af finesse som en rendegraver med massevis af fejl, højdere og tilfældige nedfaldsbolde. Efter Brøndbys første scoring gik det over i en god gang indianerbold, inden Randers tog dirigentstokken frem til Brøndbys anden scoring og Erik Marxens udvisning. Og sådan kom vi godt rundt i hjørnerne.  Det var livligt, og man kedede sig ikke. Men flot var det ikke at se på.

3. Én svale gør ingen Randers-sommer
Randers startede foråret som lyn og torden med en dybt imponerende sejr i Aalborg. Men siden har både FC København og Brøndby vist sig for stærke for kronjyderne. Præcis som mod FCK var de ellers fint med i Brøndby, men straffesparket og udvisningen til anfører Marxen knækkede et mandskab, der ellers sad på spillet i store dele af kampen. Nu venter Sønderjyske, AC Horsens og OB på Randers, som stadig har fine muligheder for at nå top seks. Men det bliver tæt.