I et intenst opgør i Alka Superligaen slog Brøndby på udebane Hobro med 2-1 i Alka Superligaen.

Med sejren fik Brøndby kål på holdets udebanekompleks. Sejren var således den første sejr på udebane siden maj.

Med sejren rykker Brøndby forbi Hobro i tabellen. De blå-gule indtager en midlertidig andenplads med 18 point.

Hobro må derimod se sig besejret for anden kamp i træk. Holdet er nu på en foreløbig tredjeplads med 17 point.

Opgøret åbnede med gæsterne mest på bolden. Til trods for spilovertaget lykkedes det ikke Brøndby at tilspille sig de store chancer.

Værterne fra Hobro fik stille og roligt spillet sig ind i opgøret, hvilket resulterede i en relativt chancefattig halvleg, hvor begge hold fik lukket modstanderen ned.

Efter en halv time fik Brøndbys Hany Mukhtar en stor chance. Brøndby-profilen kom højest på et indlæg, men afsluttede lige på Hobro-målmand Jesper Rask.

Den manglende skarphed blev straffet i den anden ende af banen ti minutter senere.

Efter 42 minutters spil afsluttede hjemmeholdets Danny Olsen udefra. Afslutningen ramte Lasse Vigen på armen, og dommeren dømte straffespark til Hobro. Det tog holdets norske topscorer, Pål Alexander Kirkevold, sig af, og med sit niende sæsonmål bragte han Hobro på 1-0.

Det burde være blevet 2-0 kort efter. Brøndbys målmand Frederik Rønnow gik galt af en bold efter et hjørnespark, men Nicholas Gotfredsens hovedstød tog stolpen. Hobro måtte nøjes med en pauseføring på 1-0.

Anden halvleg åbnede med et stort pres fra gæsterne. Som i første halvleg lykkedes det for Hobro at stå imod, og hjemmeholdet fik også truet Brøndby på omstillinger.

Brøndby-spillerne var dog mest på bolden, og efter 65 minutter fik de belønning for deres boldovertag. Et hjørnespark endte hos forsvarsspilleren Benedikt Röcker, der headede bolden i nettet til 1-1.

Målet tændte Brøndby, der satte hjemmeholdet under et tungt pres og fik spillet sig til en række store muligheder. Hobro havde i denne periode travlt med at forsvare sig, og værterne skabte ikke meget i kampens sidste del.

Med to minutter tilbage af opgøret lykkedes det Brøndby at få udbytte af det chancemæssige overtag, da et indlæg fra Kasper Fisker fandt polske Kamil Wilczek på kanten af offside. Den indskiftede angriber afsluttede sikkert og bragte jublen frem blandt de medrejsende fans.

Det lykkedes ikke for Hobro at udligne og dermed fik gæsterne deres første sejr på udebane i sæsonen.

I næste runde får Hobro besøg af OB, mens Brøndby hjemme tager imod Sønderjyske.

Genoplev Hobro - Brøndby i Live-feedet herunder.