OBs sportsdirektør, Jesper Hansen, er kommet i strid modvind, efter BT kan afsløre, at spillertruppen er stærkt utilfreds med ham, fordi han har skåret flere personalegoder som varm kakao i klubben og Red Bull til kampene væk.

Kritikken af Jesper Hansen kommer midt i OBs krise, hvor fynboerne efter 12 spillerunder ligger til nedrykning i Superligaen – trods en trænerfyring af Troels Bech og ansættelse af Ove Pedersen.

BT har forelagt Jesper Hansen kritikpunkterne og givet sportsdirektøren plads til genmæle.

Jesper Hansen, jeg kan forstå på mine kilder i OB, at du har foretaget en række besparelser i klubben, som er gået ud over spillerne – blandt andet er der fjernet Red Bull før kampene og kakao i klubhuset – kan du fortælle, hvorfor du har foretaget de her tiltag?

- Vi har meldt ud rigtig mange gange, at vi er ved at tilpasse økonomien, og vi er måske kommet lidt for sent i gang i forhold til mange andre klubber. Det er rigtigt, at der er nogle ting, som vi havde tidligere, vi har fjernet, og to af de ting er rigtigt nok Red Bull og kakao.

Jeg kan forstå, at man også selv skal købe proteindrikke nu?

- Nej, det er ikke rigtigt. Vi har et setup omkring kosttilskud, som, vi mener, har et rigtig højt niveau i forhold til, hvad vi skal stille op. At der så er spillere, som har yderligere behov, dér er det rigtigt, at vi har sagt, at det vi stiller til rådighed i klubben, det er de her produkter. Og hvis I har andre ønsker, så skal I selv betale for det.

Er det det samme med lyske- og varmebukser, som man selv skal betale for, hvis man vil benytte andre, end dem der er til rådighed i klubben?

- Ja, det er det. Vi har et setup i klubben, som også indbefatter de ting. Der er det sådan, at hvis der er spillere, som ønsker nogle andre ting eller produkter, er det rigtigt, at vi har lavet en linje, der siger, at så må I selv stå for det.

Er det et issue i klubben?

- Jamen, jeg ved ikke, om det er et issue. I den situation vi er i, tror jeg altid, der vil være spillere, som har nogle holdninger, som er lidt anderledes, end dem vi som klub står for. Det ville klæde dem at fortælle os om det, men det setup, vi har i OB, er rigtig fint. Det mente Troels Bech, og Ove Pedersen har samme opfattelse.

Er det er et højt niveau, når du skærer kakao væk?

- Det er rigtigt, at man altid kan diskutere enkeltheder, men det er stadigvæk sådan, at de kan få kaffe og energidrikke. Vi er nødt til at kigge på det hele, og en af tingene har været kakao. Et eller sted synes jeg heller ikke, at kakao hænger sammen med at spille fodbold. Man bruger faktisk ret mange penge på det. Så kan man spørge, om 30.000-40.000 er mange penge på et år? Det er det måske ikke i det store billede, men i og med vi skulle tilpasse nogle ting, er der også et signal i det.

Når vi har talt om de her besparelser, hvad er det så for en økonomisk realitet, OB står i lige nu. Er I på vej til en økonomisk ruin?

- Nej, i min verden er det her nogle få spillere, som er lidt forsmåede i øjeblikket. Når vi snakker om kakao, som er taget væk, eller de har specielle ønsker til lyskebukser, eller vi har fjernet Red Bull, er vi ikke på vej til økonomisk ruin – tværtimod. Vi er ved at tilpasse økonomien, og budgetterne i OB fejler intet i forhold til det. Vi har selvfølgelig disponeret over pengene i en periode, men vi er kommet et godt stykke. Det, du fortæller mig, fortæller mere om de kilder, du har, end det fortæller om OBs situation.

De har jo kun fortalt faktuelle ting?

- Jeg synes jo, at det personligt udstiller spillerne, at de brokker sig over, at der er fjernet noget kakao eller en Red Bull. Prøv at høre her – det er professionelle fodboldspillere, der tjener en mi...., de har en fin kontrakt og er eliteudøvere, og så snakker vi om, at vi har fjernet lidt kakao og en Red Bull. Jeg vil næsten gå så langt som at sige, at de burde skamme sig.

Hvordan vil du beskrive dit forhold til spillerne?

- Jeg synes, at jeg har et fint forhold til spillerne, men der er ingen tvivl om, at vi har været igennem en fase, hvor resultaterne ikke har været med os, og vi kan ikke blive ved med at gøre tingene, som vi altid har gjort. Jeg synes, det er modtaget rigtig, rigtig godt af mange, men det er klart, at der er nogle, som ikke er glade for ændringerne.

Der har også været andre episoder med dig og spillere. Darko Bodul har fået at vide, at han ikke må spille i Nike-støvler. Er det korrekt?

- Vi har en eksklusiv aftale med Puma. Det vil sige, at vi spiller i Puma-tøj og Puma-støvler. I alle spillernes kontrakter står der, at de skal spille i Puma-produkter. Det er rigtigt, at vi har spillere som Emil Larsen, der har en Adidas-kontrakt, og vi har andre spillere, som spiller i andet end Puma, fordi de ankom til klubben med andre aftaler. På et tidspunkt begyndte Bodul at spille i Nike-støvler, og det kan vi selvfølgelig ikke acceptere.

Hvorfor?

- Det er blevet påtalt over for Darko, at vi har en aftale med Puma, og det er blevet påtalt over for ham, at han har en aftale med OB. Det har vi haft en del diskussioner om. Han syntes godt, at han kunne spille i andre støvler, når der var andre, der gjorde det, men det har de gjort af specielle årsager: Puma laver ikke størrelser til Ari Skulason, og vi har været nødt til at finde en anden løsning. Så har vi haft Martin Spelmann, som har haft nogle lægelige ting, der gjorde, at han også skulle spille i nogle andre støvler.

Mads Toppel har også haft en sag om støvler, som han selv måtte betale for?

- Mads Toppel havde et specielt ønske om nogle Puma-støvler, der var udgået for lang, lang tid siden. De skulle købes hjem fra USA, og det er rigtigt, at han selv kom til at betale fragten. Så kan man sige, at det er at gå i for små sko osv., men lige som med kakaoen er det vigtigt for mig at sende et signal om, at vi ikke vil have ekstraudgifter. Puma er også en stor sponsor, så de er ikke glade for, at vores spillere spiller i støvler, som er udgået for mange år siden, selv om Mads er en god fyr.

Er du bekendt med, at de her ting har bragt dig op som emne på spillermøder?

- At det dukker op nu, fortæller måske mere om det end som så. Jeg har et ok forhold til spillerne og er nok mere direkte, end hvad mange af dem er vant til. Når man har sådan et job, ved man godt, at man har venner og fjender, og det er jeg afklaret med. Hvis jeg gør nogle ting, som støder spillerne, gør jeg det for OB. Det er ikke nogen hetz eller noget som helst. Det er en del af jobbet, at der er nogle, der kan blive fornærmede.