AGF vandt 1-0 i Hobro. Dermed sikrede århusianerne sig sin første sejr i en Superliga-forårspremiere siden 1999

Der blev skrevet århusiansk fodboldhistorie mandag i Hobro.

Således var sejren på 1-0 AGFs første i en forårspremiere i Superligaen siden 1999.

»Og jeg synes, det var fuldt fortjent, at vi vandt,« sagde den svenske offensivspiller, Tobias Sana, der skal have æren for, at ’AGF-forbandelsen’ blev brudt, eftersom det var ham, der midt i anden halvleg kanonerede bolden i netmaskerne.

»Det var et godt mål, men ikke et af min karrieres bedste. Til gengæld er det indiskutabelt, at det var et af de vigtigste. Med de tre point lægger vi afstand til bundholdene, og nu har vi kun fem point op til Hobro i top-6. Sejren giver selvtillid og tro på, at vi går et godt forår i møde,« sagde Tobias Sana til BTs udsendte fodboldreporter på vinterkolde DS Arena, hvor sneen haglede ned det meste af anden halvleg.

Scoringen af sejrsmålet fejrede han sammen med AGFs nyansatte spanske assistentræner Ruben Selles.

»Forholdet mellem ham og mig er tæt. Han tænker fodbold og giver mig hver eneste dag masser af gode råd. Derfor fortjente han en krammer,« sagde Tobias Sana med et stort smil.

AGF-træner David Nielsen nægtede at tage æren for Tobias Sanas fremragende præstation mod Hobro.

»Det er ikke min skyld, at Sana er så stærkt spillende i øjeblikket. Opturen skyldes, at han har gjort meget ved sig selv. Hans karriereforløb har været specielt med ophold i klubber på øverste europæiske hylde (blandt andre IFK Göteborg og Ajax Amsterdam, red.). Nu er han i AGF. Her viser han, at han som fodboldspiller er sulten, og at han indeholder lederegenskaber. Kort sagt: Han guider de unge og har en fantastisk mentalitet,« sagde David Nielsen og tilføjede:

»Det overrasker mig ikke, at Sana spillede godt mod Hobro. I hver eneste kamp i optakten har han på det nærmeste ødelagt modstanderne. Men det er ikke kun Sana, der har haft en optimal opstart. Det samme har Mustapha Bundu haft. Begge var i timerne inden premierekampen et smut forbi AGFs anlæg for at selvtræne. Det viser, at kulturen og indstillingen på dette fodboldhold er, hvor den skal være.«

Men selvom AGF med sejren holder fast i sine muligheder for at kvalificere sig til Superligaens mesterskabsslutspil, var det ikke et tema, som David Nielsen efter kampen ønskede at kommentere.

»Vi har en klar målsætning om at få så mange point som muligt. Vores efterår var alt for dårligt til, at vi kan begynde at snakke top-6,« sagde han.

Hobro-træner Thomas Thomasberg var heller ikke meget for at tale top-6.

»Ganske vist er vi lige nu placeret på sjettepladsen. Men det eneste, det for vores vedkommende gælder om i denne sæson, er at overleve i Superligaen,« sagde Thomas Thomasberg, der ikke lagde skjul på, at nederlaget irriterede ham voldsomt.

»Men vi må erkende, at vi producerer for få chancer, og at vi på de få, vi trods alt tilspiller os, ikke er tilstrækkelig skarpe,« sagde Thomas Thomasberg med et ansigtsudtryk, der signalerede frustration.

Det gav Hobro-topscorer Pål Alexander Kirkevold ham ret i.

»AGF-spillerne gav mig svære arbejdsbetingelser, fordi de dækkede mig tæt op. Men jeg har slet ikke scoret for sidste gang i denne sæson. Efter min mening var det en tilfældighed, der afgjorde kampen, og AGF var altså ikke bedre end os,« sagde Pål Alexander Kirkevold.