Topscoreren er solgt, men betyder det også, at guldet er solgt?

Brøndby har vinket farvel til Mikael Uhre, som drager over Atlanten til MLS-klubben Philadelphia Union. Dermed forsvinder klubbens farligste angriber, hvilket er en stor svækkelse af de forsvarende mestre.

Og nu er Brøndbys guldchancer reduceret kraftigt, mener panelet i denne uges udgave af B.T.-podcasten 'Fodbold FM' – medmindre en kompetent erstatning kan findes på transfermarkedet.

»Guldchancerne er faldet kraftigt. Det er et stort slag for Brøndby. De er blevet svagere, mens FC Midtjylland og FCK har forstærket sig,« siger Peter Froulund, kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank, som var en del af 'Fodbold FM'-panelet.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Mikael Uhre har scoret 30 mål i sine seneste 48 kampe for Brøndby, hvor han har spillet siden sommeren 2018. Sidste sæson var han topscorer i Superligaen, men nu er han fortid.

»Det er et stort tabt. Han har scoret mange mål over en lang periode. Det ved man ikke, om de, der eventuelt kommer som erstatning, kan. Men der er jo også muligheden for, at der er andre på holdet, der begynder at score flere mål i en ny offensiv konstellation,« lyder de trøstende ord til nervøse Brøndby-fans fra fodboldscout Erik Larsen.

Fodboldjournalist Thomas Pyndt mener, at salget af Uhre er vigtigt for Brøndbys strategi og økonomiske situation, men han har også bange anelser for de sportslige konsekvenser ved fraværet af angriberen på Vestegnen.

»Brøndby vil gerne sælge spillere og tjene gode penge på det. Det er selvfølgelig vigtigt, at de får solgt ham, nu hvor han har et år tilbage af sin kontrakt. Men sportsligt bliver han svær at erstatte. Han har været en af Superligaens to-tre bedste angribere i de seneste par år. Det er svært at købe noget tilsvarende.«

Hør mere i denne uges udgave af 'Fodbold FM' herunder. 'Fodbold FM' er B.T.s podcast om fodbold – og kun fodbold. Vært er Steffen Gronemann. Følg 'Fodbold FM' på Facebook og på Twitter.

Andre læser også