U21-landsholdsspilleren Frederik Holst skal de næste tre år spille for Sparta Rotterdam i den bedste hollandske fodboldrække.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside tirsdag aften.

Den 22-årige forsvarsspillers kontrakt med Brøndby IF udløb 30. juni, og der må således være tale om et transferfrit skifte.

Sparta Rotterdam fremhæver i meddelelsen, at Frederik Holst i flere år har været fast mand på forskellige danske ungdomslandshold.

»Han er et ungt talent, der også kan sættes ind på midtbanen, og som hos Sparta får mulighed for at udfolde sit potentiale optimalt,« udtaler klubbens cheftræner, Alex Pastoor, der i øvrigt har den tidligere danske landsholdsspiller Ole Tobiasen som hjælpetræner.

Med sit skifte bliver Frederik Holst holdkammerat med Nicholas Marfelt, som Sparta Rotterdam har lejet hos Sønderjyske for resten af denne sæson.

Frederik Holst havde svært ved at holde tårerne tilbage, da han sagde farvel på Brøndby Stadion efter sidste kamp i seneste sæson. Efterfølgende sagde han til BT om den nye kontrakt, han havde fået tilbudt af klubben:

»Jeg fik tilbudt lidt af det samme som før og så lidt oveni, men det var ikke det, jeg tænkte på. Jeg vidste godt, at hvis jeg skrev under på en ny kontrakt med Brøndby, ville min rolle blive at komme ind i de sidste minutter af kampene og give den en skalle. Jeg fik godt nok de sidste tre-fire kampe fra start til sidst i sæsonen, men ellers kendte jeg godt min plads. Det har også været fint, og jeg var taknemlig for det, men nu vil jeg gerne være et andet sted, hvor jeg kan få lidt mere stabilitet og spilletid.«

Frederik Holst nåede at spille 126 Superliga-kampe for Brøndby, men nu gælder det altså Sparta Rotterdam.

Den 22-årige backs nye klub har i årtier spillet andenviolin i Rotterdam i forhold til Feyenoord, der med Nicolai Jørgensen som topscorer vandt mesterskabet i den forgangne sæson.

Sparta har seks gange vundet mesterskabet, men den seneste triumf kom i 1959.