Det hollandske analysefirma Hypercube fremlægger i disse resultaterne af en omfattende undersøgelse, som skal bruges til en reform af Superligaen. En af de modellerne, som menes at have gang på jord blandt et flertal af klubberne, er en Superliga med 14 hold og slutspil i begge ender af rækken.

Her ser vi vi nærmere på, hvordan Superligaen ville have set ud i denne sæson efter denne model med baggrund i de aktuelle resultater.

Top seks slutspil

De 14 hold mødes ude og hjemme i alt 26 kampe pr. hold hvor de seks øverste går i et slutspil (PO1) om mesterskabet. Men modsat i den belgiske liga halveres deres point ikke. De seks hold her mødes ude og hjemme, hvilket giver ti kampe og i alt 36 ligakampe for holdene i PO1.

Superligaens tophold efter 26 runder med afsæt i indeværende sæson

FC Midtjylland 61
FC København 49
Randers 41
Brøndby 41
FC Nordsjælland 38
Hobro 38

Umiddelbart stort forspring for FCM til de øvrige, men med ude og hjemme systemet mod direkte modstandere kan distancer hurtigt indhentes. Eksempelvis vil FCK i to direkte kampe kunne hente seks point på FCM. Eller Brøndby og Randers ville kunne sigte efter FCK's sølvmedaljer. Et argument fra belgisk fodbold er desuden, at et slutspil kun med tophold skærper formen frem mod de tidlige europæiske kvalifikationskampe i den kommende sæson.

Bund otte slutspil

Her skal otte hold spille en gang mod hinanden. De syv kampe pr. hold vil sammen med den indledende ligas 26 kampe give 33 kampe pr. sæson altså det samme kampantal som nu. Kun nummer 14 rykker direkte ud, og nummer 12 og 13 skal i et afgørende playoff eller knald eller fald spil mod nummer to og tre fra 1. division. Dvs. man kan se sæsoner, hvor tre hold rykker ud af Superligaen eller blot et hold.

Sådan vil bund otte se ud (med inddragelse af 1. divisions to tophold)

AaB
OB
Sønderjyske
Esbjerg
FC Vestsjælland
Silkeborg
Viborg
AGF

 

Op- og nedrykning

FC Vendsyssel vil stå til direkte oprykning, og Lyngby og Horsens vil være de to hold fra 1. division, der skal deltage i opryknings-playoff.

Her kan der findes plads i kalenderen til ekstra spillerunder

De ekstra kampe kræver nogle nye terminer. Her er mulighederne for at finde plads til de ekstra kampe, hvis man bliver enige om denne model:

Pokalsemifinalerne kan ændres fra to til en kamp efter engelsk inspiration. Således at semifinalerne ikke afvikles med ude og hjemmekampe, men en kamp på neutral bane.

Superligaen kan begynde en uge tidligere om sommeren, hvilket også vil skærpe formen hos de hold, der skal spille europæisk kval-spil

UEFA kan give dispensation så Superliga-kampe kan afvikles på de tirsdage og onsdage, hvor der ellers er kampforbund pga. Champions League. I givet fald vil det betyde kampstart klokken 18.00 og kun være relevant i marts, april og maj måned.