FCK er tæt på.

Godt nok er det danske mesterskab ikke sikret endnu, men det er meget tæt på for Ståle Solbakkens mandskab.

11 point er de foran FC Midtjylland med fem runder tilbage af mesterskabsspillet. Det betyder, at der er 15 point tilbage at spille om, og selv om FC Midtjylland godt kan hente rivalerne, ser det svært ud.

Faktisk kan FC København kalde sig mestre allerede efter næste spillerunde, hvis tingene flasker sig for løverne. Gør de ikke det, kan det ende med, at Ståle Solbakkens tropper kan gøre det onde ved rivalerne.

Her følger de mulige scenarier for de kommende runder, hvor det helt generelt gælder, at FC Midtjylland skal vinde så godt som alle kampe, mens FCK skal tabe en del:

Runde 32: FCK møder OB, mens FCM skal til Farum (15 point at spille om inden kampene)

  • Vinder FCK deres kamp i Parken over OB, er de 14 point foran midtjyderne. Det betyder, at FC Midtjylland SKAL vinde over FC Nordsjælland mandag aften for at holde sig inde i guldkampen. Uafgjort kan midtjyderne ikke bruge, da de så vil være 13 point efter FCK med kun 12 point tilbage at spille om.
  • Derimod kan midtjyderne selvsagt hale lidt ind på rivalerne og holde guldkampen i live, hvis FCK smider point, og FCM selv vinder.

Runde 33: FCK møder Brøndby, mens FCM møder OB ude (12 point at spille om inden kampene)

  • Kan FCK ikke kalde sig mestre efter runde 32, er der en ny chance runden efter mod ærkerivalerne fra Brøndby. Har både FCK og FCM vundet i runde 32, kan FCK med en sejr over Brøndby sikre sig mesterskabet. Det vil give et forspring på mindst 11 point efter runden med blot ni af slagsen tilbage at spille om.
  • Har FCK smidt point i runde 32, er en sejr over Brøndby nok, hvis FC Midtjylland ikke får fuldt hus i Odense. Uafgjort eller nederlag til Brøndby kan øge spændingen, hvis FCK har tabt til OB runden forinden, mens FCM har vundet.


Runde 34: FC Midtjylland tager imod FCK hjemme (9 point at spille om inden kampene)

  • Det hele kan også ende med, at FCK tager guldet i Herning for næsen af FC Midtjylland, hvis FCK's forspring efter de sidste to runder blot er på mellem syv og ni point. I Herning vil FCK kunne nøjes med et enkelt point, da der efter runden blot er seks point tilbage at spille om.
  • Omvendt kan denne kamp også vende op og ned på det hele. Hvis FCK taber til både OB og Brøndby, imens FCM vinder deres to kampe, kan FC Midtjylland med en hjemmesejr her for alvor æde sig ind på løverne – for en sejr til hjemmeholdet ville så i givet fald betyde, at FC Midtjylland blot er to point efter FCK, og så er alt åbent igen.

Efter runde 34 er der to runder tilbage. Her skal FCK først en tur til Esbjerg, hvorefter de slutter af hjemme mod FC Nordsjælland.

FC Midtjylland skal først til Brøndby, hvorefter Esbjerg kommer til MCH Arena i sidste runde.