Købet af Daniel Agger er en gave til klubben fra Brøndbys bestyrelsesformand Jan Bech Andersen, der har grebet dybt i sin formue for at hente stjernespilleren hjem.

Det koster ifølge bt.dk's oplysninger Brøndby ca. 28 millioner kroner at købe Daniel Agger fri af kontrakten med Liverpool i Premier League. En kontrakt, der indbragte den 29-årige forsvarsspiller omkring 60 millioner kroner årligt.

Så meget kommer Daniel Agger med sikkerhed ikke til at tjene i Brøndby, selvom han utvivlsomt bliver Superligaens bedst lønnede spiller. 

Alligevel kommer millionudgiften i overgangssum og løn til forsvarsspilleren ikke til at påvirke Brøndbys regnskab nævneværdigt. Det er nemlig klubbens bestyrelsesformand, Jan Bech Andersen, der betaler det meste af gildet for at hente Daniel Agger til Brøndby i foreløbig to sæsoner. 

Selv kalder Jan Bech Andersen købet en jubilæumsgave til klubben.

- Jeg er rigtig glad for, at jeg kunne hjælpe med at få det her til at ske. Mit bidrag til denne handel skal ses som en jubilæumsgave til klubben såvel som en investering i klubbens fremtid. Jeg synes, at en Daniel Agger tilbage i den gule trøje er den bedste måde at markere 50-året for stiftelsen af Brøndby IF på, siger han til Brøndbys hjemmeside.

Jan Bech Andersen har skabt sin millionformue i blandt andet shippingbranchen, og han var således også med til at redde Brøndby for den truende konkurs for kun et par sæsoner tilbage, da han opkøbte aktier i klubben for 65 millioner kroner.

Jan Bech Andersen glæder sig nu over, at hans millioninvestering i at hente Daniel Agger til Brøndby er blevet en realitet.

- Nu kan vi sige velkommen tilbage til en af klubbens helt store helte, der har haft en fantastisk karriere både i udlandet og på landsholdet. Jeg synes, at det er smukt og beundringsværdigt, at Daniel har så meget kærlighed til klubben, at han vil give afkald på langt størstedelen af sin løn samt på større karrieremuligheder for at vende hjem og igen være en del af at bygge et nyt og succesrigt Brøndby IF, siger Jan Bech Andersen.