En gruppe Randers-fans har på et blandingsbrændstof af kulsort humor og kronjysk humør kastet deres ubetingede kærlighed på klubbens topscorer, Ronnie Schwartz.

Fangruppen ’Ronnie er såårt’ har mere end 1.000 likes på Facebook og gjort fankærlighed til kult og hylder helten med ordene:

- Han skyder på det hele. Han bærer en snegl på læben med stil. Han ligner en spedalsk kylling, når hans spredehagl rammer. Han er en gentleman og en flot fyr. Han er sort, eller ’såårt’, som man siger i Randers. Med andre ord: Ronnie er såårt!

happybirfdayFLEMMING

I aften vil de igen krydse fingre for at Schwartz - med kælenavnene: Mr. Plaf, Plaffeministeren, Wayne Ronnie eller bare Rooney - for ottende gang i sæsonen får bolden i kassen, når Randers gæster Sønderjyske.

Indtil da har ’Ronnie er såårt’ indtaget BTs spalter og plaffet 20 spørgsmål af sted til idolet.

Hvor såårt er du egentlig?
- Det er kun mit efternavn, der er sort. Resten af mig er kridhvid.

Bliver du topscorer i år?
- Ja, det regner jeg med. Jeg vil gøre mit til at blive ved med at lave mål, og hvis jeg stadig er godt fremme på topscorerlisten til foråret, så vil jeg klart gå efter titlen.

Til Mr. Plaf: hvad synes du om din guddommelige status hos os fans?
- Det er mega-god lir. Jeg læser med på ’Ronnie er såårt’, for der bliver sgu skrevet mange sjove ting, og jeg har også mødtes med flere af dem på en tankstation for at få taget et billede. De har også foræret mig et gavekort til en fiskespa på et tidspunkt, hvor jeg var inde i en måltørke, men jeg fik ikke brugt det. Jeg begyndte heldigvis at score igen alligevel.

Hvem kan du bedst lide som plaffeassistent og wingman oppe på toppen?
- Jeg plaffer selv. Resten af holdet er op til træneren. Nej, jeg har spillet med Brock-Madsen i en længere periode nu, og vi fungerer rigtig godt sammen.

Er plaf et medfødt talent eller har du gået til plaf? Og kunne du eventuelt oprette noget VUC enkeltfag, hvis man ønsker at gå til plaf?
- He he, det er kommet med årene. Jeg har altid synes, det var sjovest at være den, der skød på mål, så det har jeg bare holdt ved og øvet især min inderside. VUC, det er en klar mulighed, men jeg skal lige spørge VUC først, før vi starter noget op.

Hvis du er såårt, hvem er så hvid. Dit nemesis eller din hademodstander eller største konkurrent?
- Min tidligere holdkammerat Remco van der Schaaf, da han spillede i Brøndby. For helvede han var irriterende at spille mod, fordi han kender alle de små tricks. Nive lidt i siden, træde over tæerne og bare være en hård hund. Han var bare sådan generelt træls.

Hvilken klub ville du helst spille for i udlandet?
- Manchester United. Om det så er realistisk, er nok et andet spørgsmål. Jeg var på Old Trafford, da AaB spillede Champions League, og det var en kæmpe oplevelse, som jeg aldrig glemmer.

Har du overvejet at få ændret dit navn på trøjen til ’Plaffeministeren’, ’Såårte’ eller andet mere passende?
- Jeg tror sgu ikke, resten af klubben vil synes, det var fedt, hvis jeg løb rundt med ’Plaffeministeren’ på ryggen. Jeg beholder Schwartz.

Du har engang sagt, at man kun kan score, hvis man skyder på mål, men har du alligevel nogensinde plaffet uden faktisk at skyde på mål??
- Det har jeg ikke tænkt over. Et plaf er et plaf.

Hvilke ritualer har du inden en kamp?
- Hvis det er en hjemmekamp, hvor man har lidt bedre tid til at forberede sig, så starter jeg med god morgenmad. Så ser jeg en film eller spiller FIFA og hører god musik og for sådan at komme ind i en positiv stemning. Spiser en god frokost og tager et bad, før jeg skal ud af døren for at kvikke helt op. I omklædningsrummet tager jeg altid den højre støvle på før den venstre. Altid.

Du binder hele tiden dine snørrebånd, når du spiller kamp. Hvorfor det? Og overvejer du at gå over til Velcrobånd??
- Jeg brugte meget tid på det mod FCK forleden, men der faldt meget vand den dag, og snørrerne blev sgu så våde og blev ved med at gå op. Velcro har jeg ikke overvejet.

Har du plaffet nogle go’e damer i tidernes løb i Gaden oppe i Aalleren?
- Ja, men kun én. Hun har været min dejlige kæreste i otte år nu.

På en skala fra 1-10, hvor 10 er mest, hvor skræmt bliver du så af at se AGF spille i camouflage-trøjer?
- Klart 1. Det kan man jo dæleme ikke blive skræmt af.

Har du nogle tips til, hvordan vores sønner kan blive som dig?
- De skal være nogle søde drenge, have lyst til at træne og spille meget fodbold og brænde for det hver gang. Så skal man være indstillet på at ofre nogle ting, som man bare ikke kan og ikke gå meget i byen.

Da du fejrede jeres bronzemedalje i Aalborg, der kan man se på et tidligere profilbillede, at du har Christian Kellers shorts (nr 3) på. Hvorfor det? Hvornår nåede du at hoppe i dem? Hvem løb så rundt i dine shorts? Og bytter I tit shorts med hinanden i Randers?
- Jeg kan godt huske det. Jeg sad ved siden af Keller i omklædningsrummet og ville skifte shorts i pausen. Jeg kom til at tage Kellers reserveshorts på, ja jeg ved egentlig ikke hvorfor. Det er helt sort. Jeg opdagede det først, da vi løb på banen igen og så 3-tallet på dem. Jeg er glad for dommeren ikke så det, det havde været mega pinligt at stå der i bar røv og ingenting for at skulle skifte shorts.

Din ’snegl’ sidste år til Movember var jo legendarisk! Kommer den igen i år?
- Det gør den helt sikkert.

Vi er jo mange, det mener, at du burde være selvskrevet til landsholdet. Hvorfor laver du ikke ’en Jakob Ankersen’ - det ser jo ud til at virke?
- Det kan man sige, men jeg vil hellere udtages for mine præstationer på banen. Det er op til landstræneren at vurdere, om det er godt nok til landsholdet en dag. Det er selvfølgelig en drengedrøm for mig.

Hvordan er det at være så awesome og episk, som du er?
- He he, hvis jeg er så awesome, som de skriver på ’Ronnie er såårt’, så er det fedt. Det havde været træls, hvis gruppen hed: ’Ronnie er en klaphat’. Det er bare god lir, og en af de ting, der gør det sjovt at være fodboldspiller.

Hvordan vil du beskrive den udvikling, du har været inde i, hvor du er gået fra mest at varme bænken i Aalleren til at være kultfigur og plaffeminister i Randers?
- Jeg er glad for min tid i AaB, for jeg lærte meget, men det var også lidt ind og ud af holdet. Så det var rigtig for mig at prøve noget nyt og få chancen i Randers. Det gav mig mere ansvar, selvtillid, og når man spiller hver uge, så tror man også mere og mere på, at man rykker sig som spiller og kan gøre en forskel.

Peter Sørensen har engang sagt, at du ikke var go’ nok til AGF. Men gad du overhovedet spille for et Champions League-mandskab, der aldrig kommer i Champions League? Og tror du overhovedet, at Peter Sørensen er go’ nok til at blive træner i Randers? Og bonusspørgsmål: Skal jeg forlænge mit F1-lån eller er det tid til, at jeg skal konvertere til et fastforrentet?
- Når man spiller i Randers, så er det slet ikke et emne at skifte til AGF. Hvis jeg skal skifte klub, så skal det være til udlandet. Der er på papiret større klubber i Danmark end Randers, men jeg trives rigtig godt i Randers, så det er klubben for mig i Danmark.

Det med lånet.. puha, du rammer et ømt punkt der. Jeg ejer stadigvæk en lejlighed i Aalborg, men jeg aner ikke engang, hvilket lån jeg har i den. Banklån og alt det det, det er lukket land for mig. Så længe jeg scorer mål, og der går penge ind til den første, så er det godt nok.