FC Nordsjælland unge tigre var fremragende i 3-1-sejren over FC København. Men én spiller formåede at få blodtrykket i Parken til at stige ekstra meget.

Jonathan Amon. Husk det navn! I sidste uge startede den blot 18-årige amerikaner for første gang en Superliga-kamp. 79 minutter senrere havde han scoret sit første mål.

Søndag aften optrådte han for første gang på dansk fodbolds største scene. I Parken mod de forsvarende danske mestre. Men  også dét fik kæmpetalentet til at virke som det nemmeste og mest naturlige i verden.

Den  lynhurtige dribler, som FC Nordsjælland fandt, da han besøgte en ven på en dansk efterskole, gjorde ikke bare tykt grin med Peter Ankersen på FCKs højre back. Amon var også afgørende, da han afsluttede en fremragende dribletur med en assist til FC Nordsjællands vigtige 2-0-scoring.

 
FC København tabte 1-3 til FC Norsjælland i Superligaen.
Vis mere

»Johnny... Det er sådan noget, man elsker at se. En gadespiller, der udfordrer, når han får bolden. Det er lige meget, hvem han har foran sig. Han kører bare på, som var det ude i skolegården. Jeg elsker at se den der legende, umiddelbare og lidt uskyldige måde at køre på,« siger FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand, der har svært ved at skjule sin glæde over det kæmpemæssige talent.

»Han sætter en mand i en  telefonboks uden problemer. Også selv om de er landsholdsspillere. Han er uhyggeligt hurtig, og han kan skifte retning så hurtigt. Det var afgørende i dag, at vi havde ham, for han kunne skabe noget. Hvor vi i andre kampe er afhængige af,  at vores mønstre passer, er det dejligt at have sådan en udfordrende type, som vi også havde, da vi havde Emre (Mor, red.),«  fortsætter Hjulmand.

Hovedpersonen selv er en ydmyg teenager med de amerikanske stænger placeret på jorden.

»Jeg vil bare gøre det så godt, jeg kan her. Og så må vi se, hvad der sker. Jeg gør mit bedste og prøver at få så meget spilletid som muligt,« lyder det fra Jonathan Amon selv.

Så beskeden er Kasper Hjulmand ikke. Han forventer endog meget store ting fra FC Nordsjællands seneste diamant.

»Jeg bliver glad, når jeg ser den type spillere, og han er uhyggelig. Han kan blive rigtig, rigtig god,« slutter FCN-træneren.

Og Hjulmand får ret. Det synes så sikkert som 'Amon i kirken'.

Andre læser også