FC Midtjylland-backen André Rømer blev udvist før pausen, da FC Nordsjælland vendte 0-1 til en 2-1-sejr.

Danmarksmestrene FC Midtjylland har fået en sløj start på foråret i Superligaen med kun et enkelt point i de første tre kampe.

Mandag aften satte midtjyderne en 1-0-føring over styr, da FC Nordsjælland vandt 2-1 i Kasper Hjulmands første kamp i spidsen for FCN på Farum Park i 659 dage. Med til historien hører, at midtjyderne fik André Rømer udvist før pausen.

Det udnyttede først David Moberg Karlsson og siden Emiliano Marcondes til at sikre en FCN-sejr.

Dermed fortsatte en dårlig midtjysk stime på Farum Park, hvor holdet ikke har vundet siden maj 2009.

Hjulmand måtte til kampen undvære en sygdomsramt Tobias Mikkelsen. Det gav plads til Joshua John i startopstillingen. Hollænderen greb dog ikke chancen.

I forsvaret var der også rokeringer. 18-årige Tobias Skovgaard fik chancen i midterforsvaret ved siden af Andreas Maxsø, mens Pascal Gregor var skubbet ud på højre back i stedet for Ramon Rodrigues.

Allerede efter tre minutter var der hul i den uvante forsvarskonstellation. Midtjyderne slog en lang bold, og FCN-målmand David Jensen valgte at komme ud af sit målfelt og cleare med et hovedstød.

Bolden havnede hos Paul Onuachu, der let kunne lobbe den i et tomt mål.

En mareridtsstart for både målmand og det unge FCN-forsvar, der også var uden rutinerede Patrick Mtiliga. I resten af kampen havde bagkæden dog fint styr på både to meter høje Onuachu, lynhurtige Pione Sisto samt deres holdkammerater.

Efter det tidlige mål dalede intensiteten, før kampen ud af ingenting eksploderede efter 36 minutter.

Her kom FCM-backen André Rømer alt for hårdt med knopperne forrest i en tofodstackling ude ved sidelinjen, og dommer Dennis Mogensen havde intet andet valg end at uddele et direkte rødt kort til Rømer.

Backen blev også udvist for halvanden uge siden mod Manchester United på Old Trafford.

Udvisningen gav anledning til et FCN-pres, og for første gang i kampen var værterne farlige, da Andreas Maxsø i første halvlegs overtid tvang FCM-målmand Mikkel Andersen ud i fuld længde.

Fire minutter inde i anden halvleg var han til gengæld prisgivet ved 1-1-målet. Martin Vingaard spillede bolden i dybden til Karlsson, der alene med målmanden sendte bolden fladt i mål.

I det hele taget var hjemmeholdet bedst efter pausen og lagde et tungt pres. Derfor var det lidt overraskende, at FCN's vindende mål skulle komme via en omstilling, hvor indskiftede Marcondes løb fra FCM-forsvaret og udplacerede Mikkel Andersen.

De tre point, som blev udbyttet af den flotte soloaktion fra Marcondes, sender FCN op på ottendepladsen.

FCM er efter endnu et nederlag nummer fire med tre point op til AaB og Sønderjyske samt hele ti point op til førerholdet FC København.