Randers FC udlignede til 1-1 i tillægstiden mod AGF og skal møde Brøndby om en Europa League-billet.

Randers FC sikrede sig søndag billetten til at møde Brøndby om en plads i kvalifikationen til Europa League.

Det skete på dramatisk vis tre minutter inde i overtiden i opgøret ude mod AGF i Aarhus.

AGF var få sekunder fra at sende Randers-spillerne på sommerferie med en 1-0-føring, der samlet ville betyde 2-2 og AGF videre på reglen om udebanemål.

Superligafodbold AGF -Randers FC Ceres Park. Aarhus søndag 26 maj 2019. (Foto: Ernst van Norde/Scanpix 2019) Foto: Ernst van Norde

Så dukkede østrigeren Marvin Egho fra Randers pludselig op og udlignede til 1-1, som også blev kampens resultat.

Da Randers vandt det første opgør med 2-1 på hjemmebane, så betød målet, at kronjyderne samlet vandt 3-2 og er klar til det direkte opgør om en plads i europæisk fodbold mod Brøndby.

AGF var efter sidste weekends nederlag i Randers tvunget til at komme frem på banen, men kampen blev indledt i et afventende tempo fra begge mandskaber.

Som halvlegen skred frem, kom der chancer i begge ender, og efter 31 minutter fik Randers en stor chance for at bringe sig i front.

AGF's Målmand Kamil Grabara Superligafodbold europæiske playoff første kamp på Cepheus park Randers FC - AGF. Randers Lørdag 18 maj 2019.. (Foto: Ernst van Norde/Ritzau Scanpix) Foto: Ernst van Norde

Marvin Egho fik en hovedstødsmulighed tæt under mål, men AGF-målmand Kamil Grabara leverede en flot redning.

Trods flere chancer i begge ender forblev første halvleg målløs.

AGF skulle derfor jage en scoring i anden halvleg, mens Randers kunne forsvare føringen fra det første møde.

Alligevel var det udeholdet, som var mest angrebsivrig fra anden halvlegs begyndelse, og gæsternes Benjamin Stokke brændte en oplagt mulighed få meter fra mål efter 51 minutter.

Superligafodbold AGF - Randers FC i Ceres Park i Aarhus, søndag 26 maj 2019
Superligafodbold AGF - Randers FC i Ceres Park i Aarhus, søndag 26 maj 2019 Foto: Ernst van Norde

Den store afbrænder var tæt på at koste Randers dyrt, da AGF fik tilkendt et straffespark 20 minutter inde i anden halvleg.

Straffesparket tog indskiftede Tobias Sana sig sikkert af, og han bragte dermed hjemmeholdet på 1-0.

Dermed var det AGF, der nu var videre til mødet med Brøndby, og Randers der pludselig skulle frem og score.

Det lignede en aarhusiansk sejr, men tre minutter inde i overtiden slukkede Marvin Egho håbet for aarhusianerne, da han sendte bolden i nettet til slutresultatet 1-1.

Slutresultatet betyder, at AGF nu kan gå på sommerferie, mens Randers fredag spiller den afgørende kamp mod Brøndby.