Mens Brøndby-spillerne kæmper på træningsbanen for at holde dampen oppe efter den gode forårsstart med sejr mod OB, humper klubbens dyre nordmand Tobias Børkeeiet rundt på krykker i Norge.

En slem og usædvanlig hofteskade, som har krævet en operation, holder det 20-årige midtbanetalent ude i hvert fald frem til sommer.

Børkeeiet blev hentet ind i sommer som en dyr herre. Omkring 11 millioner kroner betalte Brøndby IF for nordmanden, som havde gjort det godt i Stabæk i den norske liga.

Det var planen, at han stille og roligt skulle sluses ind på holdet og spille sig ind for at lukke hullet efter Christian Nørgaard på den defensive midtbane.

AGFs Patrick Mortensen og Brøndbys Tobias Børkeeiet under superligakampen mellem Brøndby-AGF på Brøndby Stadion, søndag den 25 august 2019. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
AGFs Patrick Mortensen og Brøndbys Tobias Børkeeiet under superligakampen mellem Brøndby-AGF på Brøndby Stadion, søndag den 25 august 2019. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Men i de 10 kampe, han nåede at spille i efterårssæonen, fik han ikke vist, at han er fremtidens mand på den vigtige position. Han føler derfor, at han har meget at bevise i Superligaen.

»Jeg har været skadet i fire-fem måneder i Danmark, hvor jeg har haft lidt hofteproblemer og ondt i områderne omkring hoften. Så vi blev enige om, at vi måtte lave et indgreb, for at det skulle blive helt godt, og for at jeg skal kunne spille fodbold på 100 procent igen,« siger han til den norske afdeling af Eurosport:

»Jeg har ikke helt fået sat mit præg på kampene, så jeg føler, jeg har meget at bevise. Selvfølgelig er det ekstra kedeligt, når man bliver skadet, og man har lyst til at vise sig frem. Derfor gælder det bare om at komme benhårdt tilbage i næste sæson.«

Børkeeiet er nu hjemme i Stabæk, hvort han skal komme sig efter hofteoperationen, som blev gennemført i sidste måned efter et lidt frustrerende forløb, hvor lægerne kæmpede med at gennemskue hofteproblemerne.

»Jeg tror ikke, det er et typisk problem for fodboldspillere, så det tog lidt tid, og vi prøvede lidt forskelligt for at få fikset skaden. Til sidst endte vi med at operere,« siger Børkeeiet, som fokuserer på at vende tilbage, så han kan vise, at han er de mange millioner værd.

»Klubben har store forventninger til mig. De har brugt mange ressourcer på mig, så jeg tror, at både klubben og jeg ønsker at få mig hurtigst muligt i gang.«