Nicolai Jørgensen, FC København.
Nicolai Jørgensen, FC København. Foto: Anders Kjærbye

Om få måneder spiller FCKs største stjerne, Nicolai Jørgensen, efter alt at dømme i subtoppen af en af Europas helt store ligaer.

Han er en af Superligaens bedste spillere – hvis ikke den bedste. Men til sommer er Nicolai Jørgensen fortid i den hjemlige række og FC København.

Den alsidige offensivspiller har ramt hovedet mod taget i hovedstadsklubben, og derfor er det naturlige næste skridt en billet ud i Europa og et klubskifte, der på alle måder allerede er brolagt.

RB PLUS Stort gulddrama i vente til foråret

Til sommer har Jørgensen et år tilbage af den kontraktforlængelse, han underskrev i foråret 2014, og allerede dengang var der tegn i sol, måne og stjerner på, at han to år senere skulle smide den hvide dragt i vasketøjskurven for sidste gang.

»I og med, det er FCKs sidste og bedste chance for at sælge mig, hænger det sammen. Jeg forlængede efter et halvt år, hvor jeg havde været meget plaget af skader, for at få noget ro på. Og det har vist sig at være meget gavnligt. Nu ligger det i kortene, at det er til sommer, jeg skal ryge, og det er også planen,« siger Nicolai Jørgensen, da BT møder ham på 33. etage af FCKs hotel i Dubai, hvor klubben i disse dage er på træningslejr.

Ved siden af det lave bord, hvor interviewet finder sted, står et sort piano malplaceret midt i ingenting. Og klaveret spiller da også allerede, når det handler om landsholdsspillerens afgang. Jørgensen forlænger ikke sin kontrakt, så FCK skal handle til sommer for at få penge for ham, klubben har allerede hentet en afløser i form af Rasmus Falk, og hjemme i Danmark kimer telefonen – forhåbentlig – hos profilens mellemmand.

»Jeg håber da, at han arbejder – ellers skal han se at komme i gang,« griner Jørgensen.

Hvor telefonen ringer fra, ved han dog ikke. Men han ved, der ikke ringes tilbage, med mindre visse krav er opfyldt.

»Det vigtige for mig er, at det bliver et sted, hvor der er nogle gode forhold, og hvor jeg også kan trives uden for banen. Samtidig skal jeg til en klub, der har de samme forventninger, som jeg har, så der ikke er for stort et spring dér i forhold til spilletid i hver eneste kamp. Det er målet,« siger den Frederiksberg-bosatte Ballerup-dreng, der samtidig anerkender, at hans forår naturligvis får stor betydning for, hvor fashionabel en adresse, flyttebilen skal køre hen til sommer.

 

Samme holdning har manden, der har en stor finger med i spillet, når det gælder Nicolai Jørgensens fremtidige fodboldliv. FCK-manager Ståle Solbakken kan ganske vist ikke sige ja eller nej på sin stjernespillers vegne, men han kan sætte en pris og frit vælge, hvilke klubber, han vil forhandle med, når tilbuddene kommer ind i løbet af de kommende måneder. Tilbud, nordmanden regner med, kommer fra store klubber.

Fodbold43

»Nicolai bør lande i en af de fire store ligaer. Fem, hvis vi tager den franske med. I de ligaer kan han komme i subtoppen. I Frankrig endda rigtig tæt på toppen, for der er mange deroppe. Men midten af Premier League, lige under top fire i Bundesliga og det samme i Italien. Det er der, jeg ser ham. Målet da er også at sælge ham hertil, og rent økonomisk er det bedst at sælge ham til England,« lyder det ærligt fra Solbakken, inden det berømte ’men’ kommer på banen.

»Men han er afhængig af en god sæson, af at score endnu flere mål, være mere stabil og selvfølgelig skadesfri. For det har været det største problem,« siger han videre.

 

Og dét er Nicolai Jørgensen klar over. Offensivspilleren - der i flere år har domineret Superligaen, men først i det sene efterår fik et lille gennembrud på landsholdet – er klar over, han ikke kommer sovende til noget.

»Det er vigtigt for mig at vise alle, at jeg mentalt stadig er 110 procent i FCK og ikke går og tænker fremtid. Jeg lever meget i nuet, og det ændrer sig ikke, fordi der bliver lavet nogle udtalelser, eller der bliver lavet fremtidige planer. Jeg går ikke i hverdagen og tænker over, at jeg skal væk til sommer. Jeg prøver bare at nyde det, der formentlig bliver mit sidste halve år i FCK, og gøre det så godt som jeg kan,« siger den 25-årige Superliga-profil, inden han alligevel tager fremtidsbrillerne lidt på og kigger ud over dét forår, der kan definere og afgøre den næste fase af karrieren.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGAa

»Det er et virkelig spændende halvår. Der sker mange ting – også med en ny landstræner og et mesterskab, der meget gerne skulle hentes hjem. Det kan blive rigtig godt, men det kan også blive det modsatte, så det er vigtigt, at jeg er fokuseret og klar hver dag. Det starter nu, og så vi se om fire måneder, hvor det hele lander,« siger Nicolai Jørgensen, inden han krænger sig forbi det sorte klaver og ind i elevatoren i jagten på en tiltrængt middagslur i ørkenvarmen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.