En af Superligaens profiler er nu fortid i den bedste danske række.

For Mads Valentin Pedersen skifter Superligaen ud med Bundesligaen.

Det oplyser FC Nordsjælland i en pressemeddelelse.

Mads Valentin Pedersen skifter Farum ud med FC Augsburg.

»Jeg glæder mig vanvittigt meget. Det er en drøm, der går i opfyldelse for mig med et skifte til Bundesligaen og til en klub, som jeg føler ved, hvem jeg er og hvad jeg kan,« siger Mads Valentin Pedersen til klubbens hjemmeside.

Og han sender også en stor tak til den danske klub, som han nu forlader.

»Jeg har haft en suveræn tid i FC Nordsjælland lige siden jeg kom til for mange år siden som ung knægt med store ambitioner, og jeg skylder både klubben, og de trænere, jeg har haft gennem alle årene, en stor tak. Jeg har været i FCN halvdelen af mit liv, og det vil altid være en del af mig,« siger Mads Valentin Pedersen, der var en del af U21-holdet ved årets EM.

22-årige Mads Valentin Pedersen har været i FC Nordsjælland, siden han var helt ung.

Som blot 11-årig kom han til Farum, og i september 2014 fik han så sin debut for FC Nordsjællands førstehold.

Siden har han etableret sig som en stor profil på Farum-holdet, og han nåede at spille 97 officielle kampe før skiftet.

I FC Nordsjælland høster Mads Valentin Pedersen store roser for sin udvikling, som han har taget fra akademiet og til Superliga-banen.

»Vi tror, Mads er klar til det næste skridt nu, og vi har derfor accepteret et fair bud fra Augsburg, der kan blive endnu mere fair, hvis det går som alle parter håber og tror på,« siger klubbens sportschef for superligaholdet, Carsten V. Jensen, til klubbens hjemmeside.

»At Mads er nået hertil, er ikke bare en stor cadeau til ham selv, men også til alle de ungdomstrænere, som har en stor andel i hans udvikling gennem akademitiden hos os. Vi vil gerne takke Mads for hans dedikation og engagement gennem alle årene og ønske ham alt det bedste i Tyskland,« slutter han.