Efter tre nederlag i træk fik Lyngby endelig point på Superligakontoen takket være et pragtmål i slutminutterne.

Defensiven har været hullet som en si, de røde kort er faldet som på samlebånd og målene er scoret på de forkerte tidspunkter. Lyngbys sæsonstart har på ingen måde kunnet leve op til den præstation David Nielsens mandskab leverede før sommerpausen.

Lørdag skulle holdet så bevise, at de hører til, hvor det for alvor er sjovt, nu europæisk fodbold er ude af billedet. Men sådan gik det ikke.

I stedet var det Sønderjyske, der åbnede kampen bedst og var farligst i første halvleg. Mikael Uhre var en konstant trussel, når SønderjyskE fik spillet sig frem på sidste tredjedel af banen. Af tre omgange måtte han se sig afvist af Mikkel Andersen, mens Lyngby ikke kunne ramme målet i den anden ende.

I anden halvleg begyndte Lyngby at bide fra sig, og defensiven så langt bedre ud, end den har gjort hidtil i sæsonen.

»Jeg synes, vi har nogen farlige øjeblikke, som også kunne have givet os føringen. Vores defensiv var rigtig god i dag, og det hænger sammen med, at vi er tilbage til vores normale spil. Mod dygtige hold som Brøndby og FC Nordsjælland, der begge spiller meget offensivt, blev vi nødt til at møde dem fremme på banen. Det behov havde vi ikke mod Sønderjyske i dag, og jeg synes også, vi spiller meget mere kalkuleret,« siger David Nielsen til BT.

Lyngby og SønderjyskE spillede lørdag 1-1 efter to sene scoringer.

Meget symbolsk for Lyngbys defensive indsats var det da også en dødbold, der var skyld i, at Lyngby efter 82 minutter kom bagud. I samme sekundt kom trodsreaktionen fra Lyngby. De lagde et tungt pres på sønderjyderne, og bare fire minutter senere udlignede de kongeblå til 1-1.

Den bare 19-årige Gustav Marcussen blev før sæsonstartet rykket op fra klubbens U19-hold til førsteholdet, og mod Sønderjyske skulle han bare bruge 23 minutter på at sende bolden ind bag Sebastian Mielitz og takke David Nielsen for tilliden.

»Det var super vigtigt. Det var et flot indhop, og Gustav leverede en sindssyg god scoring, der viser individuel kvalitet. Det havde været en rigtig hård kamp at tabe i dag,« siger han.

Inden kampen havde David Nielsen rost truppens energi, men efter kampen i dag var der flere facetter, der mødte ros.

»Jeg synes, vi i store dele var i kontrol. Vi spiller god fodbold, og vores energi var endnu bedre i dag. Nu skal vi op i gear og vise det maksimale igen,« siger han.

Lyngbys bedste spiller, David Boysen, måtte efter 63 minutter forlade banen med en hovedskade. David Nielsen kunne efter kampen fortælle, at Boysen har pådraget sig en hjernerystelse, og de indenfor 48 timer får en endelig vurdering af skadens omfang.