Alexander Bah var i det forgangne transfervindue utroligt tæt på et skifte til udlandet.

På sidstedagen så det en overgang ud til, at alt var på plads, så han kunne flyve til Tjekkiet og blive ny spiller i Slavia Prag, men selv om et privatfly stod klar i Billund, blev skiftet ikke til noget.

Derfor var han søndag tilbage i Sønderjyske-trøjen, og her gjorde han en god figur i 2-0-sejren over Brøndby – blandt andet med et mål. På den måde viste han på bedste vis, hvordan man skal reagere på sådan en nedtur, selv om skuffelsen selvfølgelig var stor for knap to uger siden.

»Jeg har selvfølgelig været skuffet, men der var ikke noget at gøre ved det,« siger Alexander Bah og fortæller om det glippede skifte:

»Jeg fik at vide, at jeg skulle køre mod lufthavnen. Først fik jeg at vide, at den gik i vasken, men så omkring klokken 14-15-stykker fik jeg at vide, at jeg skulle køre til lufthavnen, hvor der ville vente et privatfly på mig. Lige da min kæreste og jeg ankommer til lufthavnen, får jeg et opkald af min agent om, at det gik i vasken. Så kørte jeg hjem, slukkede min telefon og gik i biografen. Jeg skulle lige sunde mig,« lyder det fra den 22-årige Bah, som syntes, at han havde noget at bevise til dagens kamp.

»Det er klart, at det betød utroligt meget for mig, at jeg fik vist, at mine holdkammerater og fansene stadig kan stole på mig, selv om jeg har været skuffet det seneste stykke tid. Jeg giver mig stadig 100 procent for denne klub, det er jeg glad for, at jeg fik vist i dag.«

Bah var dog ikke sen til at erkende, at opgøret mod Brøndby aldrig blev et skønmaleri.

Første halvleg var meget rodet, mens hjemmeholdet kort efter pausen hurtigt kom på måltavlen ved først Haji Wright og derefter Alexander Bah.

»Vi fik en skideballe af Glen (Riddersholm, Sønderjyskes cheftræner, red.) i pausen, så det hjalp lidt i de første 15 minutter af anden halvleg. Det var ikke, fordi vi spiller særligt godt derefter, men vi forsvarer den godt hjem. Men det er ikke en særligt køn kamp, det er det ikke,« forklarer Bah og fortsætter om Sønderjyske-trænerens skældud i pausen:

»Der blev talt med store ord om, at det ikke var godt nok, hvad vi præsterede, og det var det heller ikke, både med bold, men også i hovederne. Vi skulle lige tage os sammen, og det synes jeg, at vi gjorde. Vi spillede 15 gode minutter, og det var nok i dag.«

Dermed er Sønderjyske i gang med en rigtig god sæsonstart, hvor holdet efter fem kampe har 10 point og har slået stærke modstandere som Midtjylland, AaB og nu Brøndby.

Med Alexander Bah i en fremtrædende rolle. Spørgsmålet er, hvor længe klubben kan holde på ham.

»Udlandet er jo det, jeg spiller for, og da jeg skrev under med Hans Jørgen Haysen (Sønderjyskes sportschef, red.), var vi også enige om, at det her skulle være et springbræt for mig. Så jeg håber selvfølgelig, at der snart kommer noget,« lyder det fra Bah.