Det var en glad og tilfreds Brian Priske, som B.T. talte med, efter det onsdag var blevet offentliggjort, at han ikke længere er midlertidig, men nu permanent cheftræner i Superliga-klubben FC Midtjylland.

»På mange punkter er det mit drømmejob. Jeg trives i rollen som cheftræner. Mit personlige mantra går godt i spænd med FCM's: Vi stopper aldrig op for at nyde, men sætter os hele tiden nye mål,« sagde Brian Priske.

Aftalen er gældende frem til sommeren 2023.

»Jeg har det fint med, at der er en længerevarende aftale på plads. Nu ved vi hver især, hvad vi fremadrettet har at forholde os til. Siden jeg overtog jobbet fra Kenneth Andersen (i august, red.), har jeg følt mig godt tilpas i jobbet. Hver eneste dag er jeg glad for at gå på arbejde,« sagde Brian Priske, der topper et par af Superligaens mest prestigefyldte trænerstatistikker.

Brian Priske er ved et pressemøde i Herning onsdag formiddag blevet præsenteret som permanent cheftræner i Superliga-klubben FC Midtjylland.
Brian Priske er ved et pressemøde i Herning onsdag formiddag blevet præsenteret som permanent cheftræner i Superliga-klubben FC Midtjylland. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Selvfølgelig er jeg glad for at være den træner, der har det bedste pointgennemsnit både i FCM, men også i Superligaen som helhed. Men jeg er tilstrækkelig ydmyg til at vide, at det kun er på baggrund af 10 kampe. Så lad os tale sammen igen, når jeg har rundet de 100,« sagde Brian Priske.

Han understregede samtidig, at han ikke har sat en personlig målsætning for sine tre sæsoner i FC Midtjylland.

»De, der kender mig, vil sige, at jeg er ærgerrig, ambitiøs og hårdtarbejdende. Jeg har det sådan, at det hver eneste dag er vigtigt, at man yder sit absolut bedste. Som sådan er jeg altid åben for spændende udfordringer, men her og nu handler det om at blive ved med at levere for FCM,« sagde Brian Priske.

Han indstillede sin aktive karriere i 2011 efter tre sæsoner i Vejle BK. Forinden havde han spillet 24 A-landskampe og repræsenteret klubber som AaB, Genk, Portsmouth samt Club Brügge.

Brian Priske har indgået aftale med FC Midtjylland om, at han er cheftræner i klubben frem til sommeren 2023.
Brian Priske har indgået aftale med FC Midtjylland om, at han er cheftræner i klubben frem til sommeren 2023. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Derefter blev han assistenttræner i FC Midtjylland – inden han i 2016 blev ansat som FCK-manager Ståle Solbakkens assistent.

»Ståle har betydet lige så meget som de øvrige cheftrænere, jeg har arbejdet sammen med. Jeg har i ham, Glen Riddersholm, Jess Thorup og Kenneth Andersen haft nogle dygtige mennesker at spejle mig i. Hver især har de givet mig noget sparring, som jeg tager med mig i min videre gerning,« sagde Brian Priske.

Da Jess Thorup i fjor valgte at forlade FCM til fordel for et trænerjob i den belgiske klub K.A.A. Gent, valgte ledelsen at forfremme Kenneth Andersen fremfor Brian Priske.

»Jeg følte på det tidspunkt, at pilen også kunne have peget i min retning. Det skete ikke, og det bakkede jeg op om. Vi siger altid til spillerne, at uanset hvilken melding de får, forventer vi, at de er 100 procent professionelle og giver den fuld skrue. Sådan har jeg også ageret. Når man kigger på resultaterne og præstationerne, som FCM havde under Kenneths ledelse, er de enestående. Den succes, FCM har oplevet de seneste par måneder, er bestemt ikke min alene. Spillerne fortjener ros, og det samme gør hele staben omkring mig,« sagde Brian Priske.

FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen.
FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen. Foto: Henning Bagger
Vis mere

FCM's sportschef, Svend Graversen, har til B.T. fortalt, at man de seneste måneder har haft flere til samtale om cheftrænerjobbet.

»Det synes jeg, kun er godt, og jeg tænker også, at det er logisk, at man ønsker den bedste mand til jobbet,« sagde Brian Priske.

Han bor til daglig mellem Skanderborg og Horsens sammen med sin kone og børn.

»Det har jeg i sinde at fortsætte med. Turen i bil til FCM varer tre kvarter, og på denne har jeg mulighed for at tænke en masse ting grundigt igennem,« lød Brian Priskes slutreplik.