Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Efter 14 runder førte FC Midtjylland Superligaen med seks point ned til nummer to. Efter nederlaget i Parken til FC København hedder realiteterne ni point op til samme mandskab.

I en klub af FC Midtjyllands størrelse, hvor ambitionen er guld, er det selvsagt ikke godt nok, og træner Bo Henriksen tager ansvaret på sine skuldre.

»Det er der ikke tvivl om. Det tager jeg. Presset er et privilegium, altså for fanden. For det er en storklub, og der skal man vinde trofæer. Og lur mig, om vi ikke vinder et,« siger Bo Henriksen og hentyder nok mere til pokalturneringen end Superligaen.

»Jeg er fortrøstningsfuld omkring vores præstationer. Vi har været en lille smule uheldige og mindre dygtige til at få det output, som vi gerne ville i de sidste kampe, men overall over hele sæsonen er jeg fortrøstningsfuld omkring de rammer, der er leveret. Jeg synes egentlig, vi har gjort det godt i perioder.«

»Men jeg siger også, at det ikke har været godt nok i de sidste mange runder i Superligaen. Det er vilkårene,« understreger Bo Henriksen, inden han reflekterer over og svarer på spørgsmålet om det mistede forspring.

»I sidste ende havde vi et rigtig, rigtig fint efterår og gjorde rigtig mange ting rigtig godt. Vi kom langt i Europa og er i pokalsemifinalen. Så mistede vi en lille smule momentum til sidst i efteråret og starten af det her forår. Det er jeg træt af, og det peger selvfølgelig også på træneren. Det siger sig selv.«

»Det allervigtigste for os er egentlig at komme med samme præstationer, som vi er kommet med i de sidste fem kampe, for dem har jeg været tilfreds med. Vi har så tabt to af dem til FC København, men den første på Heden skulle vi ikke have tabt. Det er altid trænerens ansvar i sidste ende,« forklarer han og sætter ord på nederlaget til FC København denne Palmesøndag.

»Vi er selvfølgelig frustrerede over at tabe herovre. De var marginalt bedre end os, det må vi erkende. Hvis der skulle være en vinder, skulle det være dem, det er der ingen tvivl om. Sådan er fodbold. Og hvis der skulle have været en vinder i Herning, skulle det have været os.«

»Jeg synes, at alle vores spillere gør de ting, vi vil have dem til på en svær udebane. Vi må op på hesten,« pointerer Bo Henriksen, der ikke vil smide håndklædet i Superligaen i ringen.

»Vi skal tro på, at når vi spiller i Herning mod FCK, så skal vi vinde, og så er det klart, at der er syv runder tilbage og seks point. Det har jeg oplevet ske før. Miraklernes tid er forhåbentlig ikke forbi. Vi skal ud og jagte.«

Andre læser også