Federico Santander er en eftertragtet mand, og senest var Everton og Lyon i Randers og se FCK-angriberens to mål.

Federico Santander har haft to ansigter i denne sæson. Et i Europa og et i Superligaen. I hvert fald indtil i onsdags mod Randers.

Og det var ikke en dårlig dag for FC København-angriberen at sætte lidt ind på sin Superliga-målkonto med to kasser i 2-2-kampen, for her blev den 25-årige angriber synet helt tæt af to af de større klubber i Europa. Everton og Lyon sad ifølge BTs oplysninger på lægterne i Randers med det formål at få lidt flere notater om Federico Santander.

Santander har kun været i FC København i 15 måneder, og selvom det første halve år var målmæssigt magert, har han alligevel ikke spillet sig væk fra de europæiske storklubbers radar. Tværtimod. Interessen er stor, men FCK-manager Ståle Solbakken har ingen intentioner om at slippe sin paraguayanske frontmand.

»Det er helt udelukket at sælge ham. Der bliver ikke noget salg til vinter. Vi har et sportsligt ansvar. Vi kan ikke bare sælge og sælge og sælge. Han har kun været her halvandet år, så det bliver ikke aktuelt,« siger Solbakken til BT.

I er jo også en sælgende klub nu, så kan tilbuddet ikke blive for stort?

»Jo, men så kommer vi op i astronomiske beløb. Det er, hvad jeg synes. Det er en win/win-situation.«

FC København betalte i sin tid omkring 22,5 millioner kroner for Federico Santander, og allerede til vinter ville de altså kunne flerdoble angriberens pris. Det er nemlig ikke bare Everton og Lyon, der viser interesse.

På tirsdag vil flere klubber være på plads i Telia Parken for at følge Santander og holdkammeraterne mod Club Brugge i Champions League. Blandt andre Sunderland og Swansea har angiveligt meldt deres ankomst til kampen.

Det er netop Champions League, der kan ende med at få Ståle Solbakken til at slukke telefonen i hele januar. For med succesen i Europa – her taler vi mest af alt om kvalifikationen til gruppespillet – bliver københavnernes spillere også testet på et niveau, som klubber fra de store ligaer kan forholde sig til.

Federico Santanders mål i den afgørende Champions League-playoff mod Apoel Nicosia har næppe gjort noget skidt for angriberens muligheder. Lige nu må han dog fokusere på at score flere mål for FC København. Lørdag mod AGF og tirsdag mod Club Brugge.

Men det er vel en angriber, som I på et tidspunkt regner med at kunne tjene penge på?

»Ja, det kan det godt være. Men nu må vi fokusere på det, der sker på banen og ikke det, der sker uden for,« siger Ståle Solbakken.