En betjent er blevet sygemeldt efter derbyet mellem Brøndby og FCK, og ifølge politiet oplever man generelt vildere og vildere fans for tiden.

Det skete senest søndag på Vestegnen, hvor man efter eget udsagn oplevede 'exceptionel dårlig stemning'.

Men i øjeblikket sker det også under kampe, hvor man ikke tidligere har haft oplevelser med ballade fra fansenes side.

Det fortæller Mogens Lauridsen, der er politiinspektør i Københavns Vestegns Politi, til B.T.

Politi og fodboldfans støder sammen efter Superliga-kampen Brøndby-FCK på Brøndby Stadion søndag 24. oktober 2021.
Politi og fodboldfans støder sammen efter Superliga-kampen Brøndby-FCK på Brøndby Stadion søndag 24. oktober 2021. Foto: Presse-fotos.dk
Vis mere

»Vi har også haft udfordringer med fans i forbindelse med kampe, hvor der normalt ikke sker noget som helst. Jeg ved ikke, om der måske har været en form for opsparet energi efter corona, men de har i hvert fald været ret langt fremme i skoene. Det var de også i derbyet,« siger Lauridsen.

Søndag eksploderede balladen efter Brøndbys 2-1-sejr.

Og her kunne politiet godt fornemme, at der var noget mere i luften denne gang.

»Det er svært at gradbøje derby-kampe, fordi der altid er lidt dårlig stemning, men søndag var den exceptionel dårlig. Det virkede virkelig, som om der var noget, der skulle sættes på plads. Det var fra begge grupper. Det er relativt store grupper at holde styr på, så hvis de har en hed drøm om at komme til at slås med hinanden, så er det en udfordring for os,« lyder det fra Lauridsen.

Balladen betød, at fem betjente kom til skade og måtte på skadestuen. Fire af dem havde småskrammer, men en enkelt betjent er nu sygemeldt.

»Han har fået en brosten på hjelmen, og han har fået noget, der ligner et jernspyd på benet. Selvom man har hjem på, så giver en brosten et ordentligt gok,« siger politiinspektøren og tilføjer:

»Vi er nødt til at finde ud af, hvordan vi får lagt låg på det, fordi det er helt urimeligt, at vores politifolk skal udsættes for det, når de går på arbejde. At man ikke ved, om man kommer hjem, eller om man får en sten i hovedet og skal på hospitalet. Det er fuldstændig urimeligt,« slår han fast.

Brøndby vandt opgøret 2-1.