FCK-fansenes kreative Olsen-banden-tifo høstede enorme roser under søndagens derby.

Men politiet er langtfra imponeret over fodboldfansenes opfindsomhed. Årsagen skal findes i en særlig detalje, som gemte sig i det kæmpemæssige banner.

På den afbildede Københavns Hovedbanegård er tidspunktet nemlig 13.12. Det kan ved første øjekast virke uskyldigt, men bagved gemmer der sig et dystert budskab.

Laver man tallene om til bogstavrækkefølgen i alfabetet, fremkommer forkortelsen 'ACAB'. Se detaljen på tifoen herunder.

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
Vis mere


'ACAB' er en flittigt benyttet engelsk forkortelse – brugt af modstandere af politiet – som betyder 'All Cops Are Bastards' (alle betjente er svin).

I Politiforbundet har forbundsformand Heino Kegel kun hovedrysten tilovers for FCK-fansenes skjulte langemand til ordensmagten.

»Det er noget forbandet svineri. At det ikke bliver pillet ned med det samme, det forstår jeg ikke.«

»Alle er bekendt med 'ACAB'-forkortelsen. Man behøver ikke være professor for at forstå det. Når man hænger sådan noget op, mangler man respekt for samfundet. Det er fint, at man har en holdning til, at politiet kan være trælse,« siger han og fortsætter:

Foto: Claus Bech
Vis mere


»Men husk på, at vi i bund og grund er almindelige familiefædre- og -mødre. Vi er folks søskende, som bare har et arbejde, der involverer, at vi trækker i uniformen. Vi repræsenterer jo samfundet, og det her er en måde at tage afstand fra det på.«

Det er det såkaldte Tifo-udvalg blandt FCK-fansene, der står bag tifoen, og på Parkens direktionsgange er man ikke stolt over den udskældte detalje.

Det forklarer kommunikationschef Jes Mortensen, som ikke selv så, hvad klokken havde slået:

»Vi blev først opmærksomme på den detalje efter kampen. Det er ikke en smart idé gøre sådan noget. Det er bestemt ikke noget, at vi har tilladt.«

Jes Mortensen slår fast, at klubben tager skarp afstand fra banneret, som er betalt af FCKs egne fans.

I Politiforbundet håber Heino Kegel, at noget lignende ikke vil gentage sig i fremtiden. Han understreger igen, at han er rystet over, at fansene på den måde planlægger at ramme politiet med et ondskabsfuldt budskab.

»Det allermest forfærdelige er jo, at det her er planlagt. Det er bevidst, og de har nøje forberedt sig. Det er ikke noget, der lige er blevet lavet i momentet, fordi de er sure på politiet. Der ligger noget forudindtaget i det. Det er noget svineri.«