FC Midtjylland mener, at det er for farligt for deres fans at komme på besøg på Brøndby Stadion, og derfor har klubben bedt tilhængerne om at boykotte udebaneture hos de danske mestre.

Det kunne B.T. fortælle torsdag efter at være kommet i besiddelse af et åbent brev, der er sendt ud til klubbens officielle fanklub, Black Wolves.

»Fra FC Midtjyllands side har vi i denne uge besluttet, at Brøndby Stadion i vores øjne betegnes som et rødt område – det vil sige, at vi, indtil Brøndby IF kan garantere en højere sikkerhed for jer, vil fraråde jer at møde op til vores kampe på Brøndby Stadion,« lyder det i brevet.

Den drastiske beslutning er taget på baggrund af forrige rundes opgør på Vestegnen, hvor FC Midtjyllands fans efter kampen blev ofre for et voldsomt angreb, der involverede brosten mod menneskemængden.

En rude blev smadret undervejs.
En rude blev smadret undervejs. Foto: Privatfoto
Vis mere

Stenkastene fortsatte ved busserne, og en af dem fik en rude smadret.

To uger efter episoden ved Brøndby Stadion erkender politiet, at de ikke har anholdt gerningsmændene og har svært ved at komme videre i sagen.

Trods flere henvendelser om et interview har Københavns Vestegns Politi ikke ønsket at stille op, men i stedet har kommunikationsafdelingen sendt denne meddelelse til B.T.:

»Det er ikke lykkedes at identificere de personer, der kastede stenene,« siger politiinspektør Mogens Lauridsen og tilføjer, at videooptagelserne fra Brøndby Stadion ikke har kunnet hjælpe dem:

»Der, hvor der bliver kastet fra, er i mørke, og derfor kan eventuelle optagelser ikke bruges.«

FC Midtjyllands fans bliver frarådet at tage på Brøndby Stadion.
FC Midtjyllands fans bliver frarådet at tage på Brøndby Stadion. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Ordensmagten efterlyser derfor vidner i sagen:

»Som jeg har sagt tidligere, så er adfærden uacceptabel og farlig – og vi hører fortsat meget gerne fra vidner i denne sag,« lyder det slutteligt fra Mogens Lauridsen.

Ifølge B.T.s oplysninger er Brøndby og FC Midtjylland i dialog om hændelserne efter seneste opgør.

Næste møde mellem klubberne på Brøndby Stadion er tidligst til foråret, og her vil det vise sig, om der er fundet en løsning, så FC Midtjylland igen vil råde sine fans til at tage til fodbold på de danske mestres hjemmebane.

Brøndby tager stærk afstand fra stenkastene.