Lyt til artiklen

Kampen mellem FC København og Brøndby i søndag har desværre fået et efterspil, der efterlader en dårlig smag i munden.

Efter flere dage med fokus på det brutale klima omkring kampen, melder Københavns Politi nu, at der har været syv sager om vold mod tjenestemænd, to voldssager, en sag om flere røveri-forhold og en hærværkssag.

Samtidig er man fortsat på udkig efter flere gerningsmænd. Det melder politiet i en pressemeddelelse.

'Københavns Politi har efter kampen registreret syv sager om vold mod tjenestemænd, og i fem af sagerne er der sigtet en formodet gerningsmand. I to tilfælde har politiet endnu ikke identificeret de mistænkte,' skriver politiet, der forklarer, at der var uroligheder før, under og efter kampen foranlediget af Brøndby-fans.

'Derudover er foreløbig en person sigtet for hærværk begået i Parken, hvor 120 sæder blev ødelagt. Det er Københavns Politis forventning, at der vil komme flere sigtelser i forbindelse med hærværket.'

Københavns Politi har også indledt en efterforskning af flere forhold på baggrund af en video, der er gået viralt, og som B.T. er i besiddelse af. Du kan se den i toppen artiklen.

Den viser en Brøndby-fan, der tvinger trøjen af en FCK-tilhænger. Polieiet efterlyser både de forurettede og vidner.

Du kan læse mere om de voldsomme episoder og politiets formodninger her.

Københavns Politi oplyser endvidere, at man har registreret to tilfælde af vold, som fandt sted efter derbyet.

'Det ene tilfælde fandt sted på Svanemøllen Station, hvor to tilhængere af F.C. København blev overfaldet af en gruppe tilhængere af Brøndby IF. Det andet tilfælde skete i et S-tog, hvor en FCK-tilhænger blev udsat for vold af en Brøndby-tilhænger. Ingen er endnu sigtet i de to sager,' skriver politiet.

FC København vandt opgøret mod Brøndby 4-1.