Det hele startede i 90'erne, da han selv måtte købe billetterne til Nedre C for at overvære legendariske scoringer som for eksempel Sibusiso Zumas saksesparksmål mod Brøndby.

I dag er billetterne dog gratis og de giver adgang til lædersæderne i Parkens VIP-lounge, når Pilou Asbæk skal ind og overvære sin hjerteklub – FC Københavns – kampe.

Men på banen er tingene lige nu i en ringere tilstand, end hvad de forsvarende danske mestres selvforståelse rækker til, da københavnerne lige så stille glider ud af kampen om mesterskabet - og der er i øjeblikket endda en meget reel risiko for, at den ikke står på europæisk fodbold i den kommende sæson.

Et scenarie, som den danske stjerneskuespiller frygter kan få store konsekvenser for sin mangeårige yndlingsklub. 

Det indrømmer han, da B.T. møder ham i forbindelse med Danish Game Awards lørdag aften, hvor Pilou Asbæk var vært.

»Det er en stor katastrofe. Jeg hørte for nogle år siden Ståle Solbakken sige, at den europæiske fodbold er det, der gør, at vi kan lokke talentfulde spillere til fra øverste hylde, og de spillere går vi jo glip af, hvis ikke det ender med kvalifikation til europæisk fodbold,« lyder det fra den 42-årige fan og skuespiller.

FCK's mesterskabsdrømme hænger i en gevaldigt tynd tråd i øjeblikket, hvor både Brøndby og FC Midtjylland har lagt seks point afstand til Jacob Neestrups tropper, der er at finde på Superligaens tredjeplads.

Og selvom det gør ondt for Pilou Asbæk at sige, så tager han alligevel hatten af for, hvad de to mesterskabskonkurrenter præsterer i øjeblikket.

»FCK har egentlig den ubestridt bedste klub, men der sker bare noget på Vestegnen og i Herning i øjeblikket. Det handler om en vilje og en fight og en urkraft – især i Brøndby – som jeg synes er ret fascinerende,« roser han.

Til syvende og sidst ved han dog godt, hvem han har det bedste øje til i guldkampen.

»Brøndbys trup er bare for smal, så jeg tror FC Midtjylland vinder i år,« lyder dommen fra Asbæk, som alligevel understreger, at man aldrig skal afskrive FCK.

FC København får igen mulighed at få vendt den danske stjernes mening, når de søndag tager imod Silkeborg i Parken.