Sønderjyske begynder at ligne et hold i opløsning, efter OB tromlede sig ind i topstriden med en 5-1-sejr i Haderslev efter hattrick af Mustafa Abdellaoue.

Carsten Broe klarede det umulige. Michael Hemmingsen gentog det.
Men bedst som alle erkendte, at heller ikke cheftræner Lars Søndergaard kunne rykke ud af Superligaen med sejlivede Sønderjyske, er scenariet ved at være særdeles aktuelt.

Hjemme i Haderslev tabte sønderjyderne mandag aften 1-5 til OB og er efterladt på Superligaens sidsteplads med tre point op til Brøndby over stregen. Offensivt sprudlende OB hopper helt frem som nummer fire i det tætte midterfelt.

Den yderst fortjente OB-føring kom dog først kort før pausen. Et længere OB-pres blev forvandlet til mål, da en levende Emil Larsen fandt Martin Spelmann flot i feltet, hvor Mustafa Abdellaoue stod klar til at ekspedere sit første af tre Superliga-mål ind. Karrierens første med OB-logo på brystet.

Lidt af en forløsning for den udlejede FCK-angriber, der viser løfter om at blive en stor gevinst for OB, hvis først holdkammeraterne finder anvendelse af nordmandens hurtighed og snu målnæse.

Den viste sig igen ved 3-0-målet i anden halvleg, hvor han i to forsøg udnyttede et Sønderjyske-hold i opløsning efter en god OB-omstilling. Hattricket kom med endnu et simpelt angriber-mål, da han fik kludret bolden over stregen til fynsk føring på 5-1 efter blot 65 minutters spil.

Darko Bodul sørgede for 4-0, da Sønderjyskes opløsning var total. Det kunne en straffesparksreducering fra Henrik Hansen ikke lukke ned for.

Men fokus er og bliver størst på Emil Larsen for tiden. Landsholdsspilleren var ikke bare en evig trussel i sine eksplosive løb med bolden, han satte også turbo på og tæskede sit sjette sæsonmål ind til fynsk 2-0-føring i begyndelsen af anden halvleg. Han skriver sig dermed på rekordlinje med de tidligere OB-profiler Peter Utaka, Morten Bisgaard, Per Pedersen og Bechara Oliveira, der også har formået at sætte klubrekord med mål i fire udebanekampe i træk.

Mens Emil Larsen og co. i OB-offensiven nu har scoret i ti kampe i streg, er OB også fortsat det hold i ligaen, der giver flest chancer væk. Også mod Sønderjyske så man indledningsvis, at fynboerne på trods af massive profilindkøb til den centrale midtbane stadig mangler det anker, der kan binde den centrale midtbane sammen med en defensiv, hvor aldrende Anders Møller Christensen fortsat har det svært med hurtighed og springkraft. Men Sønderjyske udnyttede det sjældent.

For sygdomstegnene er langt mere fremskredne hos Sønderjyske, hvor cheftræner Lars Søndergaard må tackle nedrykningsspøgelset med en deprimerende skadesliste i hånden efter blot to sejre i de seneste ti kampe.

I den anledning var centerforsvarer Niels Lodberg skubbet frem i et Sønderjyske-angreb, der slet ikke fik udnyttet, at statiske Mohammed Diarra var vikar for Espen Ruud i OBs højre forsvarsside.